Wall Street: Έλαβε το σήμα της Fed και έκλεισε με ήπια άνοδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έλαβε το σήμα της Fed και έκλεισε με ήπια άνοδο
Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street την Τρίτη, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις του αξιωματούχου της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, πως η νομισματική πολιτική είναι στην κατάλληλη θέση για να μην αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street την Τρίτη, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις του αξιωματούχου της Fed, Κρίστοφερ Oυόλερ, ο οποίος τόνωσε τις ελπίδες πως μπορεί η Federal Reserve να μην χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 35.416 μονάδες με τη βοήθεια της Boeing (+1,4%), ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά 0,09% στις 4.554 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στο +0,29% και στις 14.281 μονάδες.

O Dow και ο S&P 500 είναι καθ' οδόν να κλείσουν αυτόν τον μήνα κατά 7,2% και 8,6% ψηλότερα. Ο Nasdaq έχει «σκαρφαλώσει» τον Νοέμβριο κατά 11,1%.

Ο Γουόλερ εξέφρασε την πεποίθηση πως η νομισματική πολιτική είναι πλέον σε καλό σημείο ώστε να επαναφέρει τον πληθωρισμό πίσω στον στόχο του 2%. Η δήλωση του Γουόλερ έγινε ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) στις 12-13 Δεκεμβρίου, με τις αγορές να αναμένουν πως η Επιτροπή θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο δανεισμού σταθερό.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων «βούτηξαν» σήμερα Τρίτη, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να καταγράφει πτώση 5 μονάδων βάσης στο 4,334%.

Την ίδια ώρα, κατά 2% ανέβηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας τα πρώτα κέρδη εδώ και πέντε συνεδριάσεις, την ώρα που οι traders περιμένουν την απόφαση του OPEC+ εάν θα προχωρήσει τελικά σε νέες περικοπές παραγωγής.

Μάκρο

Αύξηση 5,5% στις τιμές των κατοικιών σε ετήσια βάση δείχνει έκθεση της Federal Housing Finance Agency (FHFA), ενώ σύμφωνα και με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller, αυτές συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον δείκτη, 20 μεγάλες αγορές στην Αμερική, καταγράφουν ετήσια αύξηση της τάξης του 3,9% σύμφωνα με σημερινά στοιχεία. Αυτό είναι σε συμφωνία με την εκτίμηση του Dow Jones και υψηλότερα από την 2,1% άνοδο τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, άνοδο κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ανακάμπτοντας από χαμηλό 15 μηνών, αν και η ανησυχία πως η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση παραμένει, σύμφωνα με καινούργια έρευνα του Conference Board. Ο δείκτης ανέβηκε στο 102,0 από το αναθεωρημένο 99,1 του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση των αναλυτών της Wall Street Journal, οι προβλέψεις τους τοποθετούσαν τον δείκτη στο 101.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider