«Βουτιά» 4% κάτω από τα 70 δολάρια για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 4% κάτω από τα 70 δολάρια για το πετρέλαιο
Σε ελεύθερη πτώση διαρκείας φαίνεται να βρίσκεται το πετρέλαιο συμπληρώνοντας σήμερα την πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών του.

Σε ελεύθερη πτώση διαρκείας φαίνεται να βρίσκεται το πετρέλαιο συμπληρώνοντας σήμερα την πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών του, παρά τις προσπάθειες του καρτέλ των πετρελιαοπαραγωγών χωρών OPEC+ να δεσμευτούν σε επέκταση των περικοπών στην παραγωγή και το επόμενο έτος.

Μάλιστα το αμερικανικό αργό διολίσθησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο και κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι λιανικές τιμές βενζίνης υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιανουαρίου σημείωσε απώλειες 2,94 δολαρίων ή 4,07% κλείνοντας στα 69,38 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο Brent Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 2,9 δολάρια ή 3,76% στα 74,3 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού βρίσκονται σε καθοδική τροχιά από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι ανακοινώσεις του OPEC+ για επέκταση των περικοπών και το α’ τρίμηνο του 2024, στην βάση εθελοντικών δεσμεύσεων των μελών του, δεν φαίνεται να έπεισαν τους επενδυτές, που ανησυχούν πλέον και για υποχώρηση της ζήτησης το νέο έτος λόγω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Σημειώνεται ότι η Moody's υποβάθμισε σε αρνητικό από σταθερό το outlook της Κίνας, προειδοποιώντας για τις εντεινόμενες παγκόσμιες ανησυχίες σχετικά με το επίπεδο του χρέους της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ειδικότερα, ο οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε επί τα χείρω τις προοπτικές για την οικονομία του Πεκίνου, ενώ διατήρησε στο Α1 στα κινεζικά ομόλογα. Η χρήση δημοσιονομικών κινήτρων από το ΚΚΚ για τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κρατικών εταιρειών εγκυμονεί αρνητικούς κινδύνους για την οικονομία της χώρας, επισημαίνει η Moody's.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moody's: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της Κίνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider