Πετρέλαιο: Τρίτη συνεχόμενη άνοδος με φόντο την Ερυθρά Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τρίτη συνεχόμενη άνοδος με φόντο την Ερυθρά Θάλασσα
Το αμερικανικό αργό παράδοσης Φεβρουαρίου αυξήθηκε κατά 28 σεντς ή 0,4%, στα 74,22 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Τα συμβόλαια πετρελαίου κατέγραψαν τρίτη συνεχόμενη άνοδο την Τετάρτη, καθώς ενισχύονται από τις εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα που έχουν οδηγήσει σε διαταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο.

Εντωμεταξύ, στοιχεία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκάλυψαν εβδομαδιαίες αυξήσεις για τις εγχώριες προμήθειες αργού και πετρελαιοειδών.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Φεβρουαρίου αυξήθηκε κατά 28 σεντς ή 0,4%, στα 74,22 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Φεβρουαρίου πρόσθεσε 47 σεντς, ή 0,6%, στα 79,70 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe μετά τη διαπραγμάτευση έως τα 80,60 δολάρια. Το brent και το WTI σημείωσαν το υψηλότερο τελείωμα από τις 30 Νοεμβρίου.

Η βενζίνη παράδοσης Ιανουαρίου παρέμεινε σταθερή στα 2,20 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Ιανουαρίου σημείωσε πτώση 0,3% στα 2,71 δολάρια το γαλόνι.

To φυσικό αέριο παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στα 2,45 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες με πτώση 1,8%.

Αρκετοί εφοπλιστές έχουν αναστείλει τις αποστολές μέσω της Ερυθράς Θάλασσας μετά από μια σειρά επιθέσεων με drone και πυραύλους από αντάρτες Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Οι ενέργειες των ανταρτών Χούτι να «διαταράξουν τις διεθνείς ναυτιλιακές λωρίδες δεν είναι μόνο μια πράξη πολέμου, αλλά και μια επίθεση στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε στο Marketwatch ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group. Ενώ οι ΗΠΑ δημιουργούν έναν διεθνή συνασπισμό για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την πειρατεία, «το ερώτημα είναι αν θα κυνηγήσουν το Ιράν».

Την Τρίτη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έναρξη διεθνούς ναυτικής προσπάθειας για την αποτροπή των επιθέσεων.

«Για το εμπόριο πετρελαίου, είναι ένα ξυπνητήρι», είπε ο Flynn, σε σημείωμα του. «Τον περασμένο μήνα, η αγορά δήλωσε ότι το ασφάλιστρο πολέμου ήταν περιττό, αλλά βλέπουμε ότι το ασφάλιστρο πολέμου επιστρέφει στην τιμή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Back-to-back κέρδη μετά την παύση διέλευσης πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα

Οριακά χαμηλότερα ο χρυσός αλλά πάνω από τα 2.000 δολάρια

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές - Σε υψηλό τριών μηνών ο βρετανικός FTSE 100

gazzetta
gazzetta reader insider insider