Στα «πράσινα» η Wall Street παρά την «βουτιά» της Boeing

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» η Wall Street παρά την «βουτιά» της Boeing
Ράλι 2% για τον Nasdaq - Σε νέα ιστορικά υψηλά η Nvidia.

Τελευταία ενημέρωση 22.13

Προσπάθεια να αντιδράσει κάνει η Wall Street μετά από την πρώτη πτωτική εβδομάδα του 2024, όπου τα μακρο στοιχεία δεν έδωσαν την αισιοδοξία που περίμεναν οι επενδυτές, αφού η αγορά εργασίας των ΗΠΑ αποδείχθηκε παραπάνω από το αναμενόμενο ανθεκτική, μεγαλώνοντας την αβεβαιότητα που προκάλεσαν τα πρακτικά της Fed σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων μέσα στη νέα χρονιά.

O Dow Jones ενισχύεται κατά 135 μονάδες ή 0,36% στις 37.606 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 1,17% και στις 4.752 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στο +2% και στις 14.814 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Boeing υποχωρεί 6,72% μετά την εντολή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) για την προσωρινή καθήλωση ορισμένων αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9. Σ' αυτό οδήγησε η αποκόλληση ενός κομμάτι ατράκτου από την αριστερή πλευρά ενός αεροσκάφους της Alaska Airlines την Παρασκευή, λίγο μετά την απογείωσή του από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, αναγκάζοντας τους πιλότους να γυρίσουν το αεροσκάφος πίσω. Η μετοχή της Alaska Air Group επίσης υποχωρεί πάνω από 4% μετά το περιστατικό, αφού ακύρωσε δεκάδες πτήσεις.

Την ίδια στιγμή, ράλι άνω του 5% καταγράφει η μετοχή της Nvidia καταρρίπτοντας ακόμα μία φορά το ιστορικό υψηλό του τίτλου της, ενώ άνοδο σχεδόν 2,5% σημειώνουν και οι μετοχές των Amazon και Apple.

Η περασμένη εβδομάδα έβαλε τέλος σε θετικό σερί 9 εβδομάδων για τους τρεις βασικούς δείκτες, κυρίως λόγω της υποαποδόσης της μετοχής της Apple που δέχθηκε δύο «χτυπήματα» υποβαθμίσεων με τη μετοχή της να χάνει συνολικά στην εβδομάδα 6% ενώ η απόδοση των ομολόγων ανέβηκε και πάλι πάνω από το 4%. Ο Dow Jones έχασε 1,5% την εβδομάδα, ο S&P υποχώρησε κατά 0,6%, ενώ ο Nasdaq Composite κατέγραψε τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Σεπτέμβριο, χάνοντας 3,25%.

Στο μέτωπο της οικονομίας, το αμερικανικό Κογκρέσο ανακοίνωσε την Κυριακή συμφωνία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για να καταρτιστεί πλήρης ομοσπονδιακός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2024 με πλαφόν κάπου 1,6 τρισ. δολαρίων, ο οποίος θα επιτρέψει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παράλυσης της κυβέρνησης αυτή τη χρονιά προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, η Johnson & Johnson συμφώνησε να εξαγοράσει την φαρμακοβιομηχανία Ambrx Biopharma αντί 2 δισ. δολαρίων και έτσι αποκτά πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο στοχευμένων θεραπειών για για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Reuters. Η J&J will θα καταβάλει 28 δολάρια για κάθε μετοχή της Ambrx, τίμημα που αντιπροσωπεύει premium περίπου 105% σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 0,30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξανά σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Απώλειες 2,7% για τον πετρελαϊκό κλάδο

Ξανά σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Απώλειες 2,7% για τον πετρελαϊκό κλάδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider