«Πράσινο 4x4» για τον χρυσό και φλερτ με υψηλό 1 μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο 4x4» για τον χρυσό και φλερτ με υψηλό 1 μήνα
Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη κερδοφόρα συνεδρίαση για τον χρυσό, με φόντο την Fed και την αύξηση της ανεργίας επί αμερικανικού εδάφους.

Ανοδικά κινήθηκε για 4η σερί συνεδρίαση ο χρυσός, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Fed που διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, σε συνδυασμό με την αύξηση των ανέργων, με τα βλέμματα της αγοράς να στρέφονται σε περισσότερα μακροοικονομικά στοιχεία που θα δουν το «φως» της δημοσιότητας τα επόμενα 24ωρα.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 1,1% στα 2.060,32 δολάρια ανά ουγγιά, κάνοντας το «πράσινο 4x4» στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 3 Ιανουαρίου. Τα αμερικανικά futures ενισχύθηκαν 0,5%, στα 2.077,90 δολάρια. Το ασήμι spot κέρδισε 1,1% στα 23,17 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,5% στα 913,66 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 0,8% στα 969,30 δολάρια.

Πάντως, το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα «κακό hangover» μετά την «ψυχρολουσία» από την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, εκτιμά ο Φίλιπ Στράιμπλ, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της Blue Line Futures, στο Σικάγο. Άλλα μέταλλα, όπως η πλατίνα, ο χαλκός, το ασήμι, έχουν υποχωρήσει όλα πάνω από 1% εντός του 2024, γεγονός που μπορεί να περιορίσει την οποιαδήποτε βιώσιμη ανάκαμψη του χρυσού, πρόσθεσε.

«Ο χρυσός αναμένεται να διαπραγματεύεται με ουδέτερη έως πτωτική τάση, αν και οι απώλειες θα μπορούσαν να περιοριστούν εν όψει της έκθεσης για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες των ΗΠΑ που αναμένεται αύριο», δήλωσε ο Τζιγκάρ Παντίν, επικεφαλής της Commodity and Currency Business στη Sharekhan της BNP Paribas.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στα τέλη Ιανουαρίου ήταν ο υψηλότερος σχεδόν των τελευταίων τριών μηνών, ενώ η παραγωγικότητα των εργαζομένων στις ΗΠΑ αυξήθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με «σούπερ» τράπεζες σε νέα υψηλά το Χρηματιστήριο - Πάνω από τις 1.200 ο τραπεζικός δείκτης

«Έσπασε τα κοντέρ» η ζήτηση για το IPO του Ελ. Βενιζέλος

ΕΕ: Πώς επετεύχθη και τι περιλαμβάνει η συμφωνία των 50 δισ. ευρώ για Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider