Wall Street: Η αναμονή για την Nvidia έριξε τον Nasdaq για τρίτη μέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η αναμονή για την Nvidia έριξε τον Nasdaq για τρίτη μέρα
Οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την τελευταία τριμηνιαία έκθεση κερδών της Nvidia.

Ο Nasdaq Composite υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Τετάρτη στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την τελευταία τριμηνιαία έκθεση κερδών της Nvidia, ένα από τα μέλη της Magnificent Seven ομάδας, καθώς έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την υψηλή αποτίμηση της εταιρείας. Η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί σχεδόν κατά 230% τον τελευταίο χρόνο χρόνο. Την ίδια ώρα, τα πρακτικά της Fed επιβεβαίωσαν την στάση που διατηρούν οι αξιωματούχοι της, οι οποίοι δεν βιάζονται να μειώσουν τα επιτόκια, ενώ εξέφρασαν τόσο αισιοδοξία όσο και επιφυλακτικότητα σχετικά με τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones διαπραγματεύθηκε 48,44 μονάδες υψηλότερα ή 0,13%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,12% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,32%.

Στο ταμπλό η cybersecurity Palo Alto Networks υποχώρησε πάνω από 28% μετά την αναθεώρηση επί τα χείρω του guidance για τα ετήσια έσοδά της. Πάνω από 12% έχασε η Solar Edge Technologies μετά το αδύναμο guidance για το πρώτο τρίμηνο.

«Μπορεί η Nvidia να στηρίξει μια αγορά που χρειάζεται έναν βασικό καταλύτη;» αναρωτιέται ο επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial, Quincy Krosby, σημειώνοντας ότι οι προσδοκίες για περικοπές επιτοκίων έχουν πρόσφατα «απομακρυνθεί από την αγορά» και αυτό άφησε τις μετοχές χωρίς ξεκάθαρο καταλύτη.

Επίσης, έγινε γνωστό πως η Amazon θα ενταχθεί στην ομάδα των blue chips. Η υπερδύναμη του online λιανεμπορίου θα προστεθεί στον Dow Jones Industrial Average τη Δευτέρα, αντικαθιστώντας την Walgreens Boots Alliance. H S&P Dow Jones Indices, η οποία διαχειρίζεται τον δείκτη των 30 μετοχών, επισήμανε ότι οι αλλαγές προκλήθηκαν από το σπλιτ μετοχών 3 προς 1 της Walmart, το οποίο επίσης θα ισχύσει από την επόμενη εβδομάδα και αντικατοπτρίζουν την εξελικτική φύση της αμερικανικής οικονομίας. Η μετοχή της Amazon έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την αρχή του 2023, χαρίζοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση άνω των 1,7 τρισ. δολαρίων. Μαζί με τις Boeing και Salesforce, η Amazon θα είναι μία από τις μετοχές του Dow που δεν καταβάλουν μέρισμα. H μετοχή ενισχύθηκα κατά 0,90%.

Ο ευρύτερος τεχνολογικός τομέας είναι υπερετιμημένoς, σύμφωνα με τον Alex McGrath, επικεφαλής επενδύσεων στην NorthEnd Private Wealth. Πιστεύει ότι το sell-off της Nvidia και άλλων μεγάλων τεχνολογικών ονομάτων την Τρίτη θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι επενδυτές συμβιβάζονται με τη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου» - δηλαδή, όταν τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία συνεχίζουν να αυξάνονται επειδή υπάρχουν αρκετοί επενδυτές πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα, μέχρι να μην υπάρχουν άλλα στο τέλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Άνοδος 1% με φόντο Fed και Μέση Ανατολή

Κράτησαν οι 1.420 μονάδες στο ΧΑ - «Επιθετικό» μάζεμα των τραπεζών στις δημοπρασίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider