Μικτά πρόσημα στην Wall Street μετά την εβδομάδα των ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στην Wall Street μετά την εβδομάδα των ρεκόρ
Στάση αναμονής στην αμερικανική αγορά πριν τους χρησμούς Πάουελ για τα επιτόκια.

Τελευταία ενημέρωση 22.33

Με οριακές διακυμάνσεις διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την επιφυλακτικότητα εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια να διαδέχεται τον επενδυτικό ενθουσιασμό των προηγούμενων συνεδριάσεων, ο οποίος έσπρωξε την αμερικανική αγορά ακόμα υψηλότερα, με τον S&P 500 να κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τις 5.100 μονάδες και τον Nasdaq να καταρρίπτει για μία ακόμα φορά τα ιστορικά του υψηλά μέσα στο 2024.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακές απώλειες 21 μονάδων ή 0,06% και διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 39.065 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,22% στις 5.148 μονάδες. Μικρά κέρδη, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,06% στις 16.284 μονάδες.

H Bank of America προχώρησε σήμερα σε αύξηση της τιμή στόχου για τον S&P 500, στις 5.400 από 5.000 μονάδες προηγουμένως.

Στο ταμπλό, «άλμα» 20% κάνει η μετοχή της Super Micro Computer στον απόηχο της είδησης της Παρασκευής πως η εταιρεία κέρδισε μια θέση στον S&P 500. Η εταιρεία server και υποδομών PC, έχει δει τη μετοχή της να εικοσαπλασιάζεται τα τελευταία δύο χρόνια και να εκτοξεύεται 200% από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Κέρδη 3% και για την μετοχή της Deckers Outdoor, η οποία επίσης αναμένεται να εισαχθεί στην «Μητέρα των Αγορών»,

Κέρδη άνω του 6% σημειώνει η μετοχή της Lyft μετά την αναβάθμιση του outlook της μετοχής από την RBC.

Την ίδια στιγμή, με ισχυρές πιέσεις στην μετοχή της Spirit Airlines υποδέχεται η αγορά την είδηση πως η αεροπορική εταιρεία θα σταματήσει τις διαδικασίες συγχώνευσης με την JetBlue, λίγες εβδομάδες μετά το stop που έβαλαν στο deal των 3,8 δισ. δολαρίων οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ. Στον αντίποδα, η μετοχή της JetBlue ενισχύεται την Δευτέρα άνω του 4%.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν με θετικό πρόσημο για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, καταγράφοντας άνοδο 1,7% και 1% αντίστοιχα, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε οριακά κατά 0,1%.

Πλέον το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στις δύο ομιλίες του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, σε Κογκρέσο και Γερουσία, κατά τις οποίες ο διοικητής της Fed θα ενημερώσει βουλευτές και γερουσιαστές σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη μετά τον κύκλο νομισματικής σύσφιξης που είχε ως στόχο την επαναφορά του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Πρόστιμο 2 δισ. δολαρίων από την Κομισιόν - Ένα από τα υψηλότερα σε εταιρεία τεχνολογίας

Νέο ρεκόρ «χτύπησε» η TSMC εν μέσω φρενίτιδας με την AI

Τουρκία: Στο 121,98% «μέτρησε» τον πληθωρισμό ανεξάρτητο ινστιτούτο - Σχεδόν διπλάσιος από τα επίσημα στοιχεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider