Χρυσός: Ακάθεκτος σε νέο υψηλό στον απόηχο των δηλώσεων Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ακάθεκτος σε νέο υψηλό στον απόηχο των δηλώσεων Πάουελ
Το ασήμι σημείωσε άνοδο 3,1 και διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Άλλο ένα υψηλό ρεκόρ κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη, στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος επανέλαβε ότι οι πρόσφατες αναγνώσεις για τα κέρδη θέσεων εργασίας και ο υψηλότερος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός δεν αλλάζουν ουσιαστικά τη συνολική εικόνα της οικονομικής πολιτικής φέτος.

Σε αυτό το πλαίσιο ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.292,31 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα στη συνεδρίαση κατέγραψε υψηλό ρεκόρ φτάνοντας τα 2.294,99 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 1,5%, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 2.300 δολαρίων, κλείνοντας στα 2.315 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού καταγράφουν άνοδο πάνω από 11% μέχρι στιγμής φέτος.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 3,1% στα 26,92 δολάρια ανά ουγγιά και διαπραγματεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,7% στα 931,13 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.015,70 δολάρια.

«Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια μετά τον σεισμό στην Ταϊβάν που μετρίασε την διάθεση για ρίσκα» δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής της ActivTrades. Ενώ η υποχώρηση του δολαρίου συνέβαλε στην άνοδο της τιμής του χρυσού, η κύρια ώθηση προήλθε από μια ξαφνική ύφεση της διάθεσης για επενδυτικό ρίσκο στην παγκόσμια αγορά μετά τον σεισμό, ο οποίος μπορεί να έπληξε ζωτικής σημασίας υποδομές για την παγκόσμια αγορά ημιαγωγών, αναφέρει σε σημείωμα ο Evangelista.

«Ο χρυσός εκτινάχθηκε σε ένα ακόμη ιστορικό υψηλό με αυξημένο όγκο συναλλαγών αφού ο Πάουελ τόνισε ότι οι «αναταράξεις» στο δρόμο δεν αλλάζουν τη συνολική ρόδινη εικόνα», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Η συνήθης προσεκτική προσέγγιση του Πάουελ δεν ανησυχεί τους χρυσούς «ταύρους»... Νομίζω ότι οι ταύροι θέλουν να δουν 2.300 δολάρια» τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Τι ωθεί το Brent προς τα 100 δολάρια – Πώς θα επηρεαστεί η παγκόσμια οικονομία

Νέο SOS για κρίση χρέους στις ΗΠΑ - Ο φαύλος κύκλος με τις τράπεζες

ΗΠΑ: 184.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο - Ξεπέρασαν τις προβλέψεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider