Δεύτερη ημέρα πτώσης στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη ημέρα πτώσης στις ευρωαγορές
Οι ευρωπαϊκές αγορές διολίσθησαν ξανά για δεύτερη ημέρα την Παρασκευή, έχοντας προηγουμένως πετύχει ένα σε ανοδικό σερί 9 συνεδριάσεων,

Οι ευρωπαϊκές αγορές διολίσθησαν ξανά για δεύτερη ημέρα την Παρασκευή, έχοντας προηγουμένως πετύχει ένα σε ανοδικό σερί 9 συνεδριάσεων, με τα εταιρικά αποτελέσματα να κερδίζουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,13% στις 522,92 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας υποχώρησαν 0,9%, ενώ οι μετοχές του κλάδου βασικών πόρων ενισχύθηκαν 1,4%. Ο Eurostoxx 50 αποδυναμώθηκε 0,17% στις 5.063 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώσε πτώση 0,17% στις 18.707 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,26%, στις 8.167 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου διολίσθησε 0,22%, στις 8.420 μονάδες. Ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,08%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,03% κλείνοντας στις 35.398 μονάδες.

Οι δύο αρνητικές ημέρες κόστισαν στους δείκτες που έκλεισαν αρνητικά τελικά το πενθήμερο. Ο FTSE 100 έχασε 0,1%, ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,3% και ο CAC 40 υποχώρησε 0,6%.

Και ενώ την προσοχή τραβά η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, συνεχίζονται οι δηλώσεις αξιωματούχων αναφορικά με την πορεία της επιτοκιακής πολιτικής της ΕΚΤ. Σήμερα η Ιζαμπέλ Σνάμπελ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, τάχθηκε κατά των διαδοχικών μειώσεων των επιτοκίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. «Με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη», δήλωσε στην εφημερίδα. «Θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τα δεδομένα γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόωρης χαλάρωσης».

Στο ταμπλό, η μετοχή της Richemont ενισχύθηκε 5,3% αφού η ελβετική εταιρεία ειδών πολυτελείας ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις ολόκληρου του έτους αυξήθηκαν κατά 3% σε υψηλό όλων των εποχών, επισκιάζοντας την ασθενέστερη ζήτηση που υπήρξε από την περιοχή της Ασίας.

Επίσης, η σουηδική εταιρεία τεχνολογίας Lagercrantz ενισχύθηκε κατά 5,32% -φτάνοντας ενδοσυνεδριακά μέχρι το 8,5%- μετά την ανακοίνωση πως τα κέρδη προ τόκων και φόρων αυξήθηκαν κατά 14% το τρίμηνο έως το τέλος Μαρτίου 2024 και αυξήθηκαν κατά 19% σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ασήμι: Ξεπέρασε τα 30 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια

Ένα Χρηματιστήριο μόνες τους οι τράπεζες - Δεν άντεξε το βάρος των 1.500 ο ΓΔ

gazzetta
gazzetta reader insider insider