Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street μετά το ρεκόρ του Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street μετά το ρεκόρ του Nasdaq
Σε χαμηλό τέμπο οι συναλλαγές στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 22:05

Με χαμηλό τέμπο κινούνται την Τρίτη οι δείκτες της Wall Street μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης κατά την οποία ο τεχνολογικός κλάδος κατέρριψε ακόμα ένα ρεκόρ μέσα στο 2024.

Πιο αναλυτικά, καταγράφονται μεικτά πρόσημα, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να ενισχύεται 0,06% στις 39.829 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει μικρά κέρδη 0,11% στις 5.313 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται σχεδόν αμετάβλητος στα επίπεδα των 16.808 μονάδων.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τον αξιωματούχο της Fed Christopher Waller να δηλώνει την Τρίτη ότι ότι θέλει να δει «αρκετούς μήνες» θετικών στοιχείων για τον πληθωρισμό προτού μειώσει τα επιτόκια.

Ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), επικαλούμενος μία σειρά από δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισμός φαίνεται να αποκλιμακώνεται ανέφερε ότι δεν θεωρεί απαραίτητη μία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Στον επιχειρησιακό κλάδο, η μετοχή της Macy's στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύεται 2,51% παρά το γεγονός ότι υποχώρησαν πριν τα οικονομικά στοιχεία της Macy's για το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Στον αντίποδα, πτώση 2,43% καταγράφει η μετοχή του έταιρου λιανοπωλητή των ΗΠΑ, Lowe's, καθώς ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από το αναμενόμενο για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Την Τετάρτη, αναμένονται ακόμη, τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τις 30 Απριλίου - 1 Μαΐου, ενώ οι επενδυτές θα αντλήσουν επιπλέον πληροφορίες από άλλες μετρήσεις οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών, των νέων αιτήσεων ανεργίας και των παραγγελιών ανθεκτικών αγαθών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Macy's: «Βουτιά» 60% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο, αλλά αυξάνει τις ετήσιες προβλέψεις

Lowe's: Κέρδη καλύτερα από το αναμενόμενο παρά τις μειωμένες πωλήσεις

Το αμερικανικό fund DFC ενδιαφέρεται για συμμετοχή στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider