Lowe's: Κέρδη καλύτερα από το αναμενόμενο παρά τις μειωμένες πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lowe's: Κέρδη καλύτερα από το αναμενόμενο παρά τις μειωμένες πωλήσεις
Καλύτερα από το αναμενόμενο ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2024 η Lowe's, η αμερικάνικη εταιρεία λιανικής που ειδικεύεται στα είδη σπιτιού.

Καλύτερα από το αναμενόμενο ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2024 η Lowe's, η αμερικάνικη εταιρεία λιανικής που ειδικεύεται στα είδη σπιτιού, καθώς οι χαμηλότερες πωλήσεις σε ακριβά είδη αντισταθμίστηκαν με τις αυξημένες επιδόσεις της στον τομέα των «pro» υπηρεσιών που απευθύνονται σε επαγγελματίες αλλά και στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας με έδρα το Mooresville της Βόρειας Καρολίνας, ανήλθαν σε 1,8 δισ. δολάρια ή 3,06 δολάρια ανά μετοχή για το α' τρίμηνο, έναντι 2,3 εκατ. δολαρίων ή 3,77 δολάρια ανά μετοχή που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις της Lowe's ήταν επίσης μειωμένες στα 21,364 δισ. δολάρια από 22,347 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet προέβλεπαν κέρδη στα 21,137 δισ. δολάρια ή 2,95 δολάρια ανά μετοχή.

Τα καταστήματα που λειτουργούν έναν χρόνο και πλέον παρουσίασαν 4,1% πτώση στις πωλήσεις, σε αντίθεση με 5,5% πτώση που ήταν η εκτίμηση της FactSet.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lowe's Marvin Ellison, δηλώνει ευχαριστημένος με το ξεκίνημα της άνοιξης. «Αυτό το τρίμηνο θέσαμε σε λειτουργία το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών «DIY» σε εθνικό επίπεδο, επεκτείναμε τις επιλογές για παράδοση αυθημερόν και κατακτήσαμε μερίδιο αγοράς σε βασικές κατηγορίες», ανέφερε σε δήλωσή του.

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider