Macy's: «Βουτιά» 60% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο, αλλά αυξάνει τις ετήσιες προβλέψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Macy's: «Βουτιά» 60% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο, αλλά αυξάνει τις ετήσιες προβλέψεις
Υποχώρησαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν τα οικονομικά στοιχεία της Macy's για το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο ξεπέρασαν τις προσδοκίες ενώ η αλυσίδα πολυκαταστημάτων αναθεώρησε θετικά τις προοπτικές κερδών για ολόκληρο το έτος. 

Υποχώρησαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν τα οικονομικά στοιχεία της Macy's για το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο ξεπέρασαν τις προσδοκίες ενώ η αλυσίδα πολυκαταστημάτων αναθεώρησε θετικά τις προοπτικές κερδών για ολόκληρο το έτος.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο βούτηξαν 60%, αφού μειώθηκαν στα 62 εκατομμύρια δολάρια, ή 22 σεντς ανά μετοχή, από 155 εκατομμύρια δολάρια ή 56 σεντς ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 27 σεντς από 56 σεντς, αλλά ξεπέρασαν κατά πολύ την εκτίμηση του FactSet των 16 σεντς. Τα έσοδα ήταν 4,85 δισ. δολάρια προσαρμοσμένα, έναντι 4,86 δισ. δολάρια της πρόβλεψης. Οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν 2,7% στα 4,85 δισεκατομμύρια δολάρια, το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο της πτώσης, αλλά ήταν λίγο πάνω από την πρόβλεψη του FactSet των 4,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που οδηγεί τη μετοχή της εταιρείας να σημειώνει άνοδο 3% πριν από το καμπανάκι.

Η Macy's τον Φεβρουάριο αποφάσισε να κλείσει περίπου 150 καταστήματα έως το 2026 ως μέρος ενός νέου σχεδίου, το οποίο αναμένεται να βοηθήσει στην εξοικονόμηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Επίσης, φέτος σχεδιάζει το άνοιγμα 15 τοποθεσιών του brand Bloomingdale και τουλάχιστον 30 νέων καταστημάτων Bluemercury.

Η εταιρεία, η οποία συνεχίζει να βλέπει το 2024 ως έτος μετάβασης και επένδυσης, αναμένει τώρα τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να κυμαίνονται από 2,55 έως 2,90 δολάρια σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για 2,45 έως 2,85 δολάρια ανά μετοχή.

Επίσης, η πρόβλεψή της για τις καθαρές πωλήσεις το οικονομικό έτος 2024 θα κυμαίνονται από 22,3 δισ. δολάρια έως 22,9 δισ. δολάρια σε σύγκριση με της προηγούμενη πρόβλεψη των 22,2 δισ. έως 22,9 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AstraZeneca: Στόχος τα 80 δισ. δολάρια έσοδα έως το 2030

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEOs στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ζημία 327 εκατ. δολαρίων κατέγραψε η εταιρεία ΤΜΤG του Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider