«Αναιμική» άνοδος στην Wall Street με νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αναιμική» άνοδος στην Wall Street με νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street.

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με το επενδυτικό κλίμα στην αμερικανική αγορά ωστόσο να παραμένει υποτονικό καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τα επιτόκια, ενώ στο επίκεντρο μπαίνουν και οι επιδόσεις της Nvidia κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 66 μονάδων ή 0,17% και διαμορφώθηκε στις 39.872 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.321 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,25%. Η «Μητέρα των Αγορών» απέχει πλέον κάτι λιγότερο από 4 μονάδες από την κατάρριψη τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 5.325 μονάδων.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq -μετά το ρεκόρ κλεισίματος την Δευτέρα- να καταγράφει ένα ακόμα ιστορικό υψηλό στις 16.832 μονάδες, με κέρδη 0,22%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, σχεδόν 0,7% σημείωσε η μετοχή της Nvidia, καθώς ο κολοσσός της Τεχνητής Νοημοσύνης αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης, με τους αναλυτές να δίνουν ένα εύρος διακύμανσης της μετοχής ως και 9% μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας.

Στον αντίποδα, απώλειες σχεδόν 4% σημείωσε ο τίτλος της Palo Alto Networks, καθώς το guidance της τεχνολογικής εταιρείας δεν ικανοποίησε τους επενδυτές, παρά το γεγονός πως τα κέρδη και τα έσοδα στο α' τρίμηνο ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, αναμένονται ακόμη, τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τις 30 Απριλίου - 1 Μαΐου, ενώ οι επενδυτές θα αντλήσουν επιπλέον πληροφορίες από άλλες μετρήσεις οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών, των νέων αιτήσεων ανεργίας και των παραγγελιών ανθεκτικών αγαθών.

Νωρίτερα σήμερα, ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Christopher Waller σε ομιλία του ενώπιον του Ινστιτούτου Peterson για τα Διεθνή Οικονομικά στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως «ελλείψει σημαντικής εξασθένησης της αγοράς εργασίας, πρέπει να δω αρκετούς ακόμη μήνες καλών στοιχείων για τον πληθωρισμό προτού να αισθανθώ άνετα να υποστηρίξω μια χαλάρωση της στάσης της νομισματικής πολιτικής», προσθέτοντας πως θα χρειαστεί επιπλέον στοιχεία για να υποστηρίξει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σύντομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκθεση Fed: Ο υψηλός πληθωρισμός, η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για τα νοικοκυριά στα τέλη του 2023

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEOs στις ΗΠΑ

Ether: «Φούντωσαν» ξαφνικά τα σενάρια για ETF - Ράλι 75% βλέπει η AllianceBernstein

gazzetta
gazzetta reader insider insider