Παρότι οι ελληνικές μετοχές ξεχωρίζουν και βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις στη ζώνη των αναδυόμενων αγορών, EEMEA, με «overweight» σύσταση, οι τοποθετήσεις από τα διεθνή funds παραμένει σε άκρως χαμηλά επίπεδα. Η ρηχότητα της αγοράς δε βοηθάει σε αυτό όπως και οι χαμηλές κεφαλαιοποιήσεις εταιρειών που δεν τους επιτρέπουν να μπουν εύκολα στο ραντάρ μεγάλων διαχειριστών.
Και αυτό μάλιστα όταν στη ζώνη EEMEA καταγράφηκαν οι ισχυρότερες εισροές σε περισσότερο από ένα χρόνο, τον περασμένο μήνα, αν και διέφεραν από χώρα σε χώρα, όπως αναφέρει η BofA. Οι εισροές ήταν πιο ισχυρές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και την Τουρκία, έναντι περιστασιακών εκροών από το τις χώρες του Κόλπου.
Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές συνέχισαν να μειώνουν την έκθεσή τους στην αγορά της Νότιας Αφρικής, πιθανότατα λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας μετά τις εκλογές. Σε υψηλότερη θέση αναρριχήθηκαν οι αγορές της Νότιας Αφρικής, της Ουγγαρίας και την Τουρκίας, αλλά συνέχισε να υποχωρεί η Σαουδική Αραβία.
Ωστόσο, η τοποθέτηση παραμένει ουδέτερη underweight σε όλη την περιοχή, με την Ουγγαρία να είναι η κύρια αγορά σε overweight έναντι της Σαουδικής Αραβίας που αποτελεί την κύρια underweight των funds. Η ελληνική αγορά ξεχωρίζει για το growth (άνω του 20%) καθώς λαμβάνει βαθμολογία 90/100, για το price/EPS momentum 70/100 και τη διανομή μερισμάτων 60/100.
Αντιθέτως, οι ελληνικές μετοχές δεν διακρίνονται για το μέγεθος των εισροών και τοποθετήσεων από τα ξένα funds λαμβάνοντας βαθμολογία μόλις 20/100. Μεταξύ των 20 κορυφαίων επιλογών των funds που τοποθετούνται στη ζώνη ΕΕΜΕΑ βρίσκεται η Eurobank, για την οποία η BofA θέτει σύσταση buy, με τη ΔΕΗ να έπεται αν και η BofA δεν την καλύπτει.
Ως προς το risk premium οι ελληνικές μετοχές έχουν εκ των υψηλότερων καθώς φτάνει στο 9,5%, ενώ η απόδοση κερδών βρίσκεται στο 10,9% φέτος και στο 11,2% για το 2025. Ως γνωστόν η ελληνική αγορά διαθέτει μία από τις υψηλότερες μερισματικές αποδόσεις που εκτιμάται στο 5,9% για φέτος και στο 6,2% το 2025.