Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq
Οι δείκτες ξεπέρασαν το μουδιασμένο ξεκίνημα της Δευτέρας και κατέγραψαν νέα ρεκόρ.

Ζήλεψε τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας η Wall Street και αφού ξεπέρασε το μουδιασμένο ξεκίνημα της Δευτέρας, κινήθηκε σταδιακά σε θετικό έδαφος, για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με νέα ρεκόρ για τους S&P 500 και Nasdaq, ενώ κέρδη κατέγραψε και ο Dow, μετά από τέσσερις ημέρες απωλειών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 189 μονάδες ή 0,49% στις 38.778 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κέρδισε 0,80% και διαμορφώθηκε στις 5.475 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ολοκλήρωσε στα επίπεδα των 17.855 μονάδων, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,94%.

Το έκτο σερί ρεκόρ του Nasdaq είναι το μεγαλύτερο από τα οκτώ συνεχόμενα που είχαν σταματήσει στις 8 Νοεμβρίου του 2021, σύμφωνα με το Dow Jones Market Data, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε all-time υψηλό.

Την ίδια στιγμή οι αναλυτές της Goldman Sachs αύξησαν ξανά τον στόχο για τον δείκτη S&P 500, ακολουθώντας το κύμα των πιο αισιόδοξων αναλυτών της Wall Street. Ομάδα αναλυτών της επενδυτικής τράπεζας με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Κόστιν, προβλέπουν πως ο δείκτης θα φτάσει τις 5.600 μονάδες στο τέλος του 2024, από 5.200 μονάδες που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, λόγω των καλύτερων αποτελεσμάτων των τεχνολογικών κολοσσών που δίνουν γενικότερη ώθηση στην αμερικανική αγορά, όπως αναφέρει το Marketwatch.

Τα κέρδη της Δευτέρας έρχονται αφότου ο S&P 500 και ο Nasdaq είχαν σημειώσει την έβδομη εβδομαδιαία τους άνοδο σε οκτώ εβδομάδες.

«Σήμερα αποτελεί συνέχεια αυτού που είδαμε την τελευταία εβδομάδα», δήλωσε ο Greg Bassuk, Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments.

«Βλέπουμε αισιοδοξία γύρω από μια σειρά παραγόντων που είναι ανάμεικτοι εδώ και αρκετό καιρό», είπε. «Τα οικονομικά δεδομένα αρχίζουν να ενισχύονται με μεγαλύτερη συνέπεια, έχετε σημάδια μιας ανθεκτικής οικονομίας. Σίγουρα, υπάρχει αισιοδοξία και ανοδική τάση γύρω από μια μεγαλύτερη πιθανότητα πιθανής έναρξης περικοπών επιτοκίων».

Οι μετοχές της τεχνολογίας Megacap πρωτοστάτησαν στο ταμπλό, ενισχύοντας τον κλάδο της πληροφορικής κατά 1,6%. Microsoft σημείωσε άνοδο άνω του 1%, ενώ η Apple κέρδισε 2%. Αlphabet, Amazon και Meta Platforms έκλεισαν επίσης υψηλότερα.

Στα της οικονομίας, μία μόνο μείωση των επιτοκίων βλέπει τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάρκερ όπως δήλωσε τη Δευτέρα. «Αν όλα πάνε όπως έχουμε προβλέψει, νομίζω μια μείωση των επιτοκίων θα είναι η κατάλληλη προσέγγιση μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας σε εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια. Ο Χάρκερ είπε ότι ενώ η ανάγνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή την περασμένη εβδομάδα ήταν «πολύ ευπρόσδεκτη», η πρόοδος στον πληθωρισμό μέχρι στιγμής φέτος ήταν μέτρια και πρέπει να αναλύσει περισσότερα δεδομένα τους επόμενους μήνες προκειμένου να λάβει μια απόφαση, δεδομένης της γενικής αστάθειας.

Μάκρο

Ο δείκτης που μετράει τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη ενισχύθηκε 9 μονάδες τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος στις -6 μονάδες. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί οριακά στις -10,5 μονάδες, ενώ μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν ότι ο κλάδος συρρικνώνεται.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών κατέγραψε άνοδο 15,5 μονάδων στο -1 τον Ιούνιο, που αποτελεί την υψηλότερη μέτρηση των τελευταίων εννιά μηνών. Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το μέλλον ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων δύο ετών. Ο δείκτης για τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνθήκες αυξήθηκε 16 μονάδες στις 30,1 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - «Δειλό» rebound του CAC 40 μετά από μία δύσκολη εβδομάδα

Απώλειες για τον χρυσό λόγω υψηλών αποδόσεων των ομολόγων

Σε απόλυτη αρρυθμία το Χρηματιστήριο ενόψει triple witching

gazzetta
gazzetta reader insider insider