Χρυσός: Σε υψηλό ενός μηνός και εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Σε υψηλό ενός μηνός και εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2%
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κατέγραψαν τις υψηλότερες τιμές από τον Μάιο την Παρασκευή,

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κατέγραψαν τις υψηλότερες τιμές από τον Μάιο την Παρασκευή, καθώς τα χαμηλά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ βοήθησαν να ασκηθεί πίεση στο δολάριο και τροφοδότησε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο χρυσός spot ενισχύθηκε 1,23% στα 2.385,12 δολάρια η ουγγιά. Με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο, οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν κατά 2,5% για την εβδομάδα, που ήταν η ισχυρότερη εβδομαδιαία άνοδος από την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με το Dow Jones MarketData. Ο χρυσός διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαΐου.

Τα futures του κίτρινου μετάλλου έκλεισαν στο +0,8% στα 2.378,60 δολάρια.

Τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ υποδεικνύουν επιβράδυνση της οικονομίας, με ασθενέστερα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τον τομέα των υπηρεσιών να «επηρεάζουν ιδιαίτερα τις προσδοκίες της αγοράς, αυξάνοντας την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Milad Azar, αναλυτής αγοράς στη χρηματιστηριακή XTB MENA.

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν περισσότερες από το αναμενόμενο 206.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Παρασκευή. Ωστόσο, η κυβέρνηση είπε επίσης ότι δημιουργήθηκαν 111.000 λιγότερες θέσεις εργασίας τον Μάιο και τον Απρίλιο από ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί και το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,1% για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021.

Τα στοιχεία «υποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η Fed αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις καθώς η οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται», δήλωσε στο MarketWatch την Παρασκευή ο Naeem Aslam, επικεφαλής επενδύσεων στη Zaye Capital Markets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Μικρές απώλειες με το βλέμμα στη νέα βρετανική κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider