Τεχνολογική επαναφορά στην Wall Street - Ράλι 4% για την Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνολογική επαναφορά στην Wall Street - Ράλι 4% για την Nvidia
Στα πράσινα η αμερικανική αγορά μετά την απόσυρση Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα.

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street, με τους κυριότερους δείκτες στην αμερικανική αγορά να επανέρχονται δριμύτεροι μετά το πτωτικό σερί των δύο προηγούμενων ημερών. Το επενδυτικό ενδιαφέρον παρέμεινε επικεντρωμένο στις πολιτικές εξειλίξεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στον απόηχο της απόφασης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την διεκδίκηση μίας νέας θητείας στον Λευκό Οίκο και να υποστηρίξει την υποστηρίξει την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρά κέρδη 0,32% στα επίπεδα των 40.415 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,08% και διαμορφώθηκε στις 5.564 μονάδες. Πρόκειται για την καλύτερη ημερήσια επίδοση του δείκτη από τις αρχές Ιουνίου. Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολoγικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να κλείνει υψηλότερα κατά 1,58% στις 18.007 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ράλι άνω του 4% σημείωσε η μετοχή της Nvidia, ανακάμπτοντας μερικώς από το -8% της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ σε θετικό έδαφος με κέρδη πέριξ του 2% έκλεισαν οι τίτλοι των Meta Platforms και Alphabet.

Στον αντίποδα, με απώλειες που ξεπέρασαν το 13% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές η μετοχή της CrowdStrike, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας που θεωρείται υπεύθυνη για το τεχνολογικό μπλακ άουτ της Παρασκευής, που προκάλεσε γενικευμένο χάος σε αεροδρόμια, τράπεζες, ΜΜΕ και χρηματιστήρια σε παγκόσμια κλίμακα. Την Παρασκευή, η μετοχή της CrowdStrike είχε καταγράψει «βουτιά» σχεδόν 18%.

Υπενθυμίζεται πως οι συναλλαγές της προηγούμενης εβδομάδας χαρακτηρίστηκαν από τις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στον τεχνολογικό τομέα, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν προς μικρότερης κεφαλαιοποίησης εισηγμένες, οδηγώντας σε υψηλά τεσσάρων ετών τον δείκτη Russell 2000.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 3,7%, διακόπτοντας ένα θετικό σερί έξι εβδομάδων. Αντίθετα, ο Dow κέρδισε περίπου 0,7%, καταγράφοντας ωστόσο την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Απρίλιο και ο Russell 2000 σκαρφάλωσε σχεδόν 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Από τους πιο ακριβοπληρωμένους στην Wall Street ο CEO της CrowdStrike - Πόσο του κόστισε το blackout

Η Boeing έκλεισε deal πώλησης 50 αεροσκαφών στην Korean Air και ως 20 Dreamliners στην JAL

Πετρέλαιο: Παρέμεινε σε χαμηλό 5 εβδομάδων η τιμή

gazzetta
gazzetta reader insider insider