Χρυσός: Σε χαμηλό άνω των 2 εβδομάδων λόγω profit taking

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Σε χαμηλό άνω των 2 εβδομάδων λόγω profit taking
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων την Πέμπτη

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων την Πέμπτη, καθώς ακολούθησε κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές μετά το πρόσφατο ράλι του χρυσού, ενώ την ίδια ώρα ανέλυαν τα νέα οικονομικά στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, που μπορούν να προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για το πότε η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια.

Ο χρυσός στην αγορά spot υποχώρησε 1,7% στα 2.357,89 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιουλίου. Τα futures χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν περίπου 2,5% στα 2.355,10 δολάρια.

Ο χρυσός έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 2.483,60 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα λόγω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Ο πρώην πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Bill Dudley, δήλωσε ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα στο Bloomberg την Τετάρτη, επικαλούμενος πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση.

Οι αγορές «βλέπουν» 100% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Οι έμποροι περιμένουν τώρα τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) των ΗΠΑ - τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed - που αναμένεται την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το tech sell-off εξαπλώθηκε και στις ευρωαγορές - Άνοδος 6% της Unilever

gazzetta
gazzetta reader insider insider