Πετρέλαιο: Άλμα 4% του WTI στον απόηχο της δολοφονίας Χανίγια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άλμα 4% του WTI στον απόηχο της δολοφονίας Χανίγια
Tη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τους εδώ και μήνες την Τετάρτη, σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίο

Tη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τους εδώ και μήνες την Τετάρτη, σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου, καθώς η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ανέβασε κατακόρυφα την ένταση στη Μέση Ανατολή. Επίσης, η πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση των προμηθειών αργού στις ΗΠΑ, πρόσφερε πρόσθετη στήριξη στις τιμές την Τετάρτη.

To αργό West Texas Intermediate, παράδοσης Σεπτεμβρίου, σημείωσε άλμα 3,18 δολάρια ή 4,3% και έκλεισε στα 77,91 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο από τις 13 Οκτωβρίου και σημείωσαν πτώση κατά σχεδόν 4,5% για τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Tο πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2,09 δολάρια ή κατά 2,7% και έκλεισε πάνω από τα 80 δολάρια και συγκεκριμένα στα 80,72 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe — η μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδος από τις 8 Φεβρουαρίου.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν συνεδρίασε άμεσα για να αποφασίσει την αντίδραση της Τεχεράνης στη δολοφονία Χανίγια. Παρότι δεν έγιναν ανακοινώσεις, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ενταθούν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο ισραηλινό έδαφος, καθώς η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου έχει στην κατοχή της ένα μεγάλο οπλοστάσιο ιρανικών όπλων.

Πάντως η πλευρά της Χεζμπολάχ φέρεται έτοιμη να «σηκώσει το γάντι». Ο Αλί Αμάρ μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της σιιτικής οργάνωσης, δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη για σύγκρουση με το Ισραήλ. «Αυτός ο εχθρός απαιτεί πόλεμο και είμαστε έτοιμοι για αυτόν, αν θέλει ο Θεός, είμαστε έτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Έκλεισε τον μήνα με ρεκόρ λόγω Fed και Μέσης Ανατολής

Ευρωαγορές: Κέρδη παρά τα νέα για τον πληθωρισμό - «Άλμα» 2.7% της τεχνολογίας λόγω ASML

«Πάτησαν γκάζι» οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο - Νέα υψηλά για Τιτάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider