Πετρέλαιο: Πτώση 2% με την οικονομία των ΗΠΑ να επισκιάζει τη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πτώση 2% με την οικονομία των ΗΠΑ να επισκιάζει τη Μέση Ανατολή
Πτώση 2% σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, καθώς η ανησυχία για την οικονομία των ΗΠΑ επισκίασε την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Πτώση 2% σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, καθώς η ανησυχία για την οικονομία των ΗΠΑ επισκίασε την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Ο μεταποιητικός τομέας συρρικνώθηκε τον Ιούλιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα και οι αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανανεώνοντας τους φόβους ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ύφεση.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 76,31 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 1,60 δολάρια ή 2,05%. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 6,5%.

Η τιμή του Brent παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε στα 79,52 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,32 δολάρια ή 1,63%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει κερδίσει 3,2%.

Οι τιμές του πετρελαίου πραγματοποίησαν ράλι την Τετάρτη μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη του Ιράν που αύξησε τον κίνδυνο ενός περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διέταξε ένα άμεσο πλήγμα στο Ισραήλ ως απάντηση στη δολοφονία του Χανίγια, δήλωσαν τρεις Ιρανοί αξιωματούχοι στους New York Times.

Ανώτατοι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν την Πέμπτη με εκπροσώπους των Χούτι της Υεμένης, της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και μαχητών στο Ιράκ, ανέφεραν πέντε πηγές στο Reuters.

«Η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στη διάρκεια της νύχτας στην Τεχεράνη ανεβάζει κλιμακώνει αισθητά αυτή τη σύγκρουση και οδηγεί την περιοχή πιο κοντά σε έναν ευρύτερο πόλεμο», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες της η Helima Croft, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής εμπορευμάτων της RBC Capital Markets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Έχασε το υψηλό δύο εβδομάδων

Τα μάκρο των ΗΠΑ έριξαν τις ευρωαγορές - Πτώση 4,5% των τραπεζών μετά την BoE

Ένα Χρηματιστήριο μόνη της η Πειραιώς - Κράτησε την αγορά με Eurobank και ΟΤΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider