Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% για το χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% για το χρυσό
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή, παρά το γεγονός πως ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν να ενισχύονται πάνω από 1%

Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή, παρά το γεγονός πως ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν να ενισχύονται πάνω από 1%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, την ημέρα που η ανακοίνωση περί ασθενέστερων στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αύξησε την ανησυχία της αγοράς περί οικονομικής ύφεσης.

Ο χρυσός αγοράς spot τελικά διολίσθησε 0,7% στα 2.428,36 δολάρια ανά ουγγιά ενώ τα futures χρυσού υποχώρησαν 0,4% στα 2.471,50 δολάρια.

Το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε την εβδομάδα με άνοδο 1,8%, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και των προσδοκιών για μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έκανε το μέταλλο πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

«Σε αυτό το επίπεδο αναμένουμε οπισθοχώρηση και κάποια κερδοφορία, αλλά βασικά εδώ υπάρχουν πολύ περισσότερες ανοδικές δυνατότητες από τον κίνδυνο πτώσης», δήλωσε ο Alex Ebkarian, διευθύνων σύμβουλος της Allegiance Gold.

Οι αποδόσεις των 10ετών των ΗΠΑ έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο και το δολάριο έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν λιγότερες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο από ό,τι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι, ενώ το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,3%.

«Η αγορά λαμβάνει υπόψη μια πιθανότητα άνω του 70% για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», επισήμανε ο Jim Wyckoff, αναλυτής της Kitco Metals.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι spot έκλεισε στο -0,7% στα 28,34 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 960,60 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 2,02% στα 886,84 δολάρια. Ασήμι και πλατίνα σημείωσαν κέρδη σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Απώλειες 2,8% για τον Stoxx 600 - στο ρυθμό του παγκόσμιου sell-off

Βίαιο ξεπούλημα στο Χρηματιστήριο - Στο -4% οι τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider