Σε χαμηλό 8 μηνών υποχώρησε το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 8 μηνών υποχώρησε το πετρέλαιο
Σχεδόν 3% υποχώρησε το αμερικανικό αργό πετρέλαιο την Παρασκευή, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο

Σχεδόν 3% υποχώρησε το πετρέλαιο την Παρασκευή, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον περασμένο μήνα, ενισχύοντας τους φόβους ότι μια ύφεση θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα.

Το West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε 2,79 δολάρια ή 3,66%, φθάνοντας στα 73,52 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 2,71 δολ. ή 3,41%, φθάνοντας στα 76,81 δολ. το βαρέλι.

Ενδοσυνεδριακά και τα δύο σημεία αναφοράς υποχωρούσαν περισσότερο από 3 δολάρια το βαρέλι.

Το WTI σημείωσε πτώση 4,7% για την εβδομάδα, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει 5,3% παρά την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 114.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, πολύ λιγότερες από τις 185.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 4,3%.

«Η ασθενής οικονομική ανάπτυξη στις μεγάλες οικονομίες θα μπορούσε να «καταπνίξει» τη ζήτηση πετρελαίου παρά τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προμήθειες», δήλωσε η Άσλεϊ Κέλτι, αναλύτρια της Panmure Liberum.

Τα οικονομικά στοιχεία από τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου Κίνα και μια έρευνα που δείχνει ασθενέστερη μεταποιητική δραστηριότητα σε όλη την Ασία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τον κίνδυνο μιας υποτονικής παγκόσμιας οικονομικής επέκτασης που θα επιβάρυνε την κατανάλωση πετρελαίου.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Ασίας τον Ιούλιο μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο ετών, μειωμένες από την αδύναμη ζήτηση στην Κίνα και την Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG Oil Research.

Εν τω μεταξύ, μια συνάντηση του ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής πετρελαίου του ομίλου.

Οι επενδυτές πετρελαίου παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου η δολοφονία ανώτερων ηγετών των ευθυγραμμισμένων με το Ιράν μαχητών ομάδων Χαμάς και Χεζμπολάχ ενέπνευσε φόβους ότι η περιοχή θα μπορούσε να βρίσκεται στο χείλος ενός εκτεταμένου πολέμου, απειλώντας να διαταράξει τον εφοδιασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% για το χρυσό

Ευρωαγορές: Απώλειες 2,8% για τον Stoxx 600 - στο ρυθμό του παγκόσμιου sell-off

Βίαιο ξεπούλημα στο Χρηματιστήριο - Στο -4% οι τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider