Χρυσός: Το ενισχυμένο δολάριο έφερε πτώση στις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Το ενισχυμένο δολάριο έφερε πτώση στις τιμές
Ο χρυσός αγοράς spot διολίσθησε 0,76% στα 2.389,31 δολάρια ανά ουγγιά.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε, ενώ οι προσδοκίες των επενδυτών για μία μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή, διατήρησαν το πολύτιμο μέταλλο πάνω από το βασικό επίπεδο των 2.400 δολαρίων ανά ουγγιά.

Ο χρυσός αγοράς spot διολίσθησε 0,76% στα 2.389,31 δολάρια ανά ουγγιά ενώ τα futures του χρυσού υποχώρησαν 0,57% στα 2.430,40 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, οι τιμές του χρυσού ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με απώλειες άνω του 1%, καθώς το μέταλλο έπεσε με τη σειρά του θύμα του γενικευμένου sell off που προκαλούν οι φόβοι για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,29% και κατέγραψε την πρώτη ημέρα που διαπραγματεύτηκε υψηλότερα από το ιαπωνικό γεν για αυτόν τον μήνα και καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο προσιτό για τους αγοραστές του εξωτερικού.

«Υπάρχει ακόμα κάποια αδυναμία στον χρυσό που υποκινείται κυρίως ισχύ του δολαρίου αλλά το μακροοικονομικό περιβάλλον για τον χρυσό είναι σχετικά θετικό, οπότε πιθανότατα θα δούμε μεταβλητότητα στις τιμές του χρυσού σύντομα», ανέφερε η Amelia Xiao Fu, της BOCI.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider