Wall Street: Στάση αναμονής μετά τον δίχως εκπλήξεις πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Στάση αναμονής μετά τον δίχως εκπλήξεις πληθωρισμό
Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι δείκτες την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία για τον CPI

Τελευταία ενημέρωση: 19:04

Ήπια ανοδικά με μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι δείκτες στην Wall Street την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή που δεν προκάλεσαν κάποια έκπληξη στους επενδυτές και τα οποία δείχνουν το δρόμο στην Fed προς τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,62% στις 40.013 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,50% στις 5.461 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 0,33% στις 17.243 μονάδες.

Χθες η Wall Street κατέγραψε μίνι ράλι, με τον Nasdaq να σημειώνει άλμα 2,4%. Μάλιστα ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν κέρδη για τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν τo μεγαλύτερο τετραήμερο ράλι του 2024.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς κινήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, δίνοντας επιπλέον «κίνητρο» στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα να χαλαρώσει την πολιτική της. Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, τρέχοντας με ετήσιο ρυθμό 2,9%, υποχωρώντας λίγο από το 3% του Ιουνίου. Η μέτρηση ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών, που έβλεπαν 0,2% και 3% αντίστοιχα. Εξαιρώντας τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο, σύμφωνα επίσης με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Η έκθεση έρχεται μια ημέρα μετά από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού ή τιμές χοντρικής (PPI) στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, ο οποίος αυξήθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα.

«Μπορεί να μην ήταν τόσο cool όσο ο χθεσινός PPI, αλλά ο σημερινός CPI πιθανότατα δεν θα ταρακουνήσει τη βάρκα», δήλωσε ο Κρις Λάρκιν, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων για το E-Trade της Morgan Stanley. «Τώρα το πρωταρχικό ερώτημα είναι εάν η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα» πρόσθεσε. «Εάν τα περισσότερα από τα στοιχεία των επόμενων πέντε εβδομάδων δείχνουν μια επιβράδυνση της οικονομίας, η Fed μπορεί να κάνει πιο επιθετικές περικοπές», δήλωσε ο Λάρκιν.

Στο ταμπλό η μετοχή της Kellanova, εταιρεία που παράγει τα Pringles και Pop-Tarts, σημειώνει άλμα άνω του 7,5% αφού συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Mars, έναντι 83,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Το deal, ύψους 36 δισ. δολαρίων, είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Mars, ξεπερνώντας και εκείνη των 23 δισ. δολαρίων της Wrigley το 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider