Wall Street: Ήπια ανοδικά με την προσοχή στραμμένη στον Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ήπια ανοδικά με την προσοχή στραμμένη στον Πάουελ
Ήπιες διακυμάνσεις σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από τα έντονα κέρδη που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, για τυχόν ενδείξεις μείωσης των επιτοκίων.

Τελευταία ενημέρωση 17:45

Ήπιες ανοδικές διακυμάνσεις σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από τα έντονα κέρδη που σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ αυτή την εβδομάδα στο συμπόσιο του Jackson Hole, για τυχόν ενδείξεις μείωσης των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,44% στις 40.836,81, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,28% στις 5.569,14. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να σημειώνει ήπια κέρδη 0,11% στις 17.651,45.

Την περασμένη εβδομάδα στη Wall Street, ο S&P 500 ενισχύθηκε σχεδόν 4%, στην καλύτερη επίδοσή του από τον Νοέμβριο. Ο Nasdaq κέρδισε περίπου 5,2%, ενώ ο Dow Jones βρέθηκε υψηλότερα σχεδόν κατά 3%.

Ο Αύγουστος ξεκίνησε με αναταραχή, αφού τα απογοητευτικά στοιχεία τροφοδότησαν τους φόβους για ύφεση και ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είχε καθυστερήσει να μειώσει τα επιτόκια. Αυτές οι ανησυχίες πυροδότησαν το παγκόσμιο sell-off της «Μαύρης Δευτέρας», ωθώντας τον S&P 500 στις 5 Αυγούστου να καταγράψει τη χειρότερη ημέρα του από το 2022.

Αλλά τα νέα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας στις λιανικές πωλήσεις και στην αγορά εργασίας φάνηκε να επαναφέρουν την ηρεμία στην αγορά και τις ελπίδες ότι η οικονομία μπορεί να επιτύχει ένα σενάριο ήπιας προσγείωσης. Επιπλέον, ο 12μηνος ρυθμός πληθωρισμού που μετράται από τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου επιβραδύνθηκε στο 2,9%. Αυτό σηματοδότησε τη χαμηλότερη μέτρηση των τελευταίων τριών και πλέον ετών.

Στα επιχειρηματικά, στην απόλυση περισσότερων από 1.000 υπαλλήλων από το τμήμα λογισμικού και υπηρεσιών παγκοσμίως θα προχωρήσει η General Motors μετά από μια αναθεώρηση της στρατηγικής της εταιρείας για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών του τμήματος. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται κατά 0,53%.

Η AMD συμφώνησε να αποκτήσει τον κορυφαίο προμηθευτή server για cloud computing και τεχνητή νοημοσύνη ZT Systems σε μια συναλλαγή που θα αγγίξει τα 4,9 δισ. δολάρια. Η μετοχή της κερδίζει κατά 0,41%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση 1,5% για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Χρυσός: Παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά - Πρόβλεψη για 3.000 δολάρια το 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider