Πτώση 1,5% για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 1,5% για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη
Υποχωρούν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, καθώς τα ρωσικά αποθέματα συνεχίζουν να ρέουν μέσω της Ουκρανίας και εμφανίζονται νέες επιλογές τροφοδοσίας στην περιοχή.

Υποχωρούν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς τα ρωσικά αποθέματα συνεχίζουν να ρέουν μέσω της Ουκρανίας και εμφανίζονται νέες επιλογές τροφοδοσίας στην περιοχή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έφτασαν να υποχωρούν έως και 1,5%, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Πλέον, τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου για το φυσικό αέριο στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, που αποτελεί τον ευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς, ενισχύονται κατά 0,34% στα 39,78 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η μεταφορά μέσω των αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία αναμένεται να διεξαχθεί ομαλά την Δευτέρα, παρά την στρατιωτική εισβολή της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος που βρίσκεται κοντά σε ένα από τα βασικότερα σημεία εισαγωγής φυσικού αερίου.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η απειλή για τον εφοδιασμό μετά την επίθεση, ώθησε τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο και συνέβαλε στην εκτροπή περισσότερου υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Με την βιομηχανική ζήτηση να παραμένει χαμηλή και τα αποθέματα να παραμένουν σε αφθονία, οι φόβοι της αγοράς έχουν πλέον κατευναστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ποιες χώρες θα αυξηθούν οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών ως το 2028

gazzetta
gazzetta reader insider insider