Wall Street: Επιφυλακτικότητα εν αναμονή των πρακτικών της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιφυλακτικότητα εν αναμονή των πρακτικών της Fed
Άλμα 15% για την Target.

Μικτά πρόσημα εμφανίζουν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων.

Ο Dow Jones κινείται οριακά πτωτικά κατά 0,04% στις 40.819 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει κατά 0,13% στις 5.605 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,3% στις 17.862 μονάδες.

Οι μετοχές έκλεισαν πτωτικά την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σπάσει το πρόσφατο σερί κερδών για S&P 500 και Nasdaq, οι οποίοι βρίσκονται πλέον κατά 1% και 4% περίπου χαμηλοτερα από τα αντίστοιχα υψηλά του Ιουλίου.

Εκτός από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του Ιουλίου, η Wall Street αναμένει και την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή στο οικονομικό συνέδριο του Jackson Hole.

Τα πρακτικά της Fed αναμένεται να ανακοινωθούν στις 2 μ.μ. ET. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στην τελευταία συνεδρίασή της, δήλωσε όμως ότι παρατήρησε πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις πολιτικής - ιδίως τον Σεπτέμβριο - καθώς παραμένουν σχεδόν βέβαιοι ότι ο κύκλος χαλάρωσης θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον.

Οι traders εκτιμούν μια πιθανότητα 100% για μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group. Βέβαια, η Wall Street είναι διχασμένη ως προς το πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση.

Στα επιχειρηματικά, η Target σημειώνει άνοδο 15%, μετά την ανακοίνωση των κερδών της για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Target αυξήθηκαν περίπου 3% το β' τρίμηνο, με κέρδη 2,57% ανά μετοχή έναντι 2,18% της εκτίμησης της LSEG.

Αντίθετα, η ανταγωνίστρια Macy's υποχωρεί πάνω από 9% λόγω της μείωσης των προβλέψεων για τις πωλήσεις του έτους, αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων έχασε τις εκτιμήσεις για τις συγκρίσιμες πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους και μείωσε τo guidance για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενη τον «ακόμα στρεσαρισμένο» από τις πληθωριστικές πιέσεις καταναλωτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός - H πορεία του εξαμήνου, τα ερωτηματικά της αμερικανικής αγοράς και οι ανησυχητικές ενδείξεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν με Μπλίνκεν για τη Γάζα

Macy’s: Έχασε τις εκτιμήσεις, υποβαθμίζει τo guidance - Βουτιά της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider