Κέρδη 1,5% για Brent και WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 1,5% για Brent και WTI
Ανοδικά έκλεισε το  αργό των ΗΠΑ στα 73 δολάρια, αφού διέγραψε τα περισσότερα από τα κέρδη του για το έτος, καθώς η χαμηλή ζήτηση στην Κίνα και οι ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ επιβάρυνε την αγορά.

Ανοδικά έκλεισε το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ στα 73 δολάρια, αφού διέγραψε τα περισσότερα από τα κέρδη του για το έτος μέσα στην εβδομάδα, καθώς η χαμηλή ζήτηση στην Κίνα και οι ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ έχουν επιβαρύνει την αγορά.

Πιο αναλυτικά σήμερα το αμερικανικό αργό πετρελαίου (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε στα 73,01 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 1,08 δολάρια ή 1,5%. Μέσα στο 2024 το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 1,9%.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς το Brent, παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε στα 77,22 δολάρια ανά βαρέλι, με αύξηση 1,17 δολάρια ή 1,54%. Μέσα στο 2024 το Brent σημειώνει οριακή άνοδο 0,23%.

Ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο περίπου 2% για το έτος, ενώ το παγκόσμιο πετρέλαιο αναφοράς Brent έχει διαγράψει σχεδόν όλα τα κέρδη του για το 2024. Οι δείκτες αναφοράς μειώθηκαν κατά 15,7% και 14,8%, αντίστοιχα, από τα υψηλά του Απριλίου, όταν το Ισραήλ και το Ιράν έφτασαν πολύ κοντά στην σύρραξη.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Τετάρτη, αφού η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ αναθεωρήθηκε σημαντικά χαμηλότερα, ανανεώνοντας τις ανησυχίες για την ισχύ της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ο Daan Struyven, επικεφαλής έρευνας πετρελαίου της Goldman Sachs, δήλωσε ότι οι προοπτικές ζήτησης στην Κίνα είναι πιο ανησυχητικές για την παγκόσμια αγορά. Η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκε κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους, τρεις φορές κάτω από τη μέση αύξηση των 600.000 bpd από το 2016 έως το 2019, όπως ανέφερε στο CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες 1,2% για τον χρυσό

Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά ο Stoxx 600

Χρηματιστήριο: Stock picking χαμηλού κόστους - Μάχη να ακολουθήσει τις διεθνείς αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider