Wall Street: Κέρδη άνω του 1% για όλους τους δείκτες - Ράλι 450 μονάδων για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη άνω του 1% για όλους τους δείκτες - Ράλι 450 μονάδων για τον Dow
Η προοπτική της μείωσης των επιτοκίων αναπτέρωσε την αγορά.

Αισιοδοξία επικράτησε στη Wall Street αφότου ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole έδωσε «σήμα» για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 1,14% ή 462 μονάδες στις 41.175 μονάδες και ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,15% στις 5.634 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ανήλθε με +1,47% στις 17.877 μονάδες.

Ράλι σημείωσαν και οι μετοχές των κολοσσών της τεχνολογίας, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων θα ευνοήσει τον κλάδο. Οι μετοχές της Nvidia και Tesla σημείωσαν άνοδο άνω του 4% η κάθε μία.

Σε αυτό το κλίμα κινήθηκαν και οι μικρής κεφαλαιοποίησης μετοχές, με τον Russell 2000 να ενισχύεται περίπου 3%.

Οι δείκτες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα με κέρδη μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα, με τον Nasdaq και τον Dow Jones να ενισχύονται κατά 1,3% και τον Nasdaq να σημειώνει κέρδη 1,4%.

«Έχει έρθει η ώρα για προσαρμογή της πολιτικής», είπε ο Πάουελ στην πολυαναμενόμενη ομιλία του στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole στο Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. «Η κατεύθυση του ταξιδιού είναι ξεκάθαρη, αλλά ο χρόνος και ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα στοιχεία, την εξέλιξη των προοπτικών και την ισορροπία των κινδύνων».

«Ο πληθωρισμός έχει αποκλιμακωθεί σημαντικά. Η αγορά εργασίας δεν υπερθερμαίνεται πλέον και οι συνθήκες είναι λιγότερο περιοριστικές από αυτές που επικρατούσαν πριν από την πανδημία», είπε ο Πάουελ. «Οι περιορισμοί στην προσφορά έχουν ομαλοποιηθεί. Και η ισορροπία των κινδύνων για τις δύο αποστολές μας μας έχει αλλάξει».

Η ομιλία του Πάουελ ικανοποίησε τους επενδυτές που ομόφωνα αναμένουν μείωση στο κόστος δανεισμού τον επόμενο μήνα, αλλά διχάζονται ως προς το αν η μείωση θα είναι κατά ένα τέταρτο ή μισή ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σήμα Πάουελ για μείωση επιτοκίων: «Έχει έρθει η ώρα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider