Wall Street: Ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones στην εβδομάδα της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones στην εβδομάδα της Fed
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street. Ο Dow Jones πέτυχε νέο ιστορικό υψηλό.

Σε νέα επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών σκαρφάλωσε ο Dow Jones τη Δευτέρα σε μία συνεδρίαση με μεικτά πρόσημα στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), κατά την οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πολυσυζητημένη μείωση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2020.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 228,30 μονάδες ή 0,55% στις 41.622 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε ανοδικά 0,15% στις 5.634 μονάδες. Αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,51% στις 17.594 μονάδες. Οι χρηματοπιστωτικοί και ενεργειακοί κλάδοι ενισχύθηκαν 0,9% τη Δευτέρα, ενώ ο κλάδος της τεχνολογίας υποχώρησε 0,7%.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε 2,78% τη Δευτέρα, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν πως οι χρόνοι αποστολής του νέου iPhone 16 Pro μπορεί να υποδηλώνουν μικρότερη ζήτηση για το νέο προϊόν του τεχνολογικού κολοσσού, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές των κατασκευαστικών τσιπ, όπως η Nvidia, έκλεισαν πτωτικά, με τον γίγαντα της τεχνητής νοημοσύνης να χάνει 2,32%. Η Broadcom υποχώρησε κατά 2,19%. Ο S&P 500 απέχει περίπου 1% από το ρεκόρ του Ιουλίου και θα μπορούσε να σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό αυτή την εβδομάδα. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα σε έναν αδύναμο Σεπτέμβριο, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας στο πράσινο, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να κλείνουν μόλις την καλύτερη εβδομάδα του 2024.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προβεί στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της από τότε που άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022. Μια μείωση αυτή την εβδομάδα θα ήταν κομβικής σημασίας, καθώς πολλοί επενδυτές ελπίζουν, μέσω αυτής της απόφασης, στη μείωση του κόστους δανεισμού για τις εταιρείες και στη βελτίωση της συνολικής αύξησης των κερδών, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Το επιτόκιο δανεισμού μίας ημέρας διαμορφώθηκε τη Δευτέρα στο 5,25% έως 5,5%. Η αγορά τιμολογεί επί του παρόντος μια πιθανότητα 59% ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group που μετρά τα δεδομένα των προθεσμιακών συμβολαίων Fed Fund.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακά νομίσματα: Σε πιλοτική λειτουργία η πλατφόρμα των G7 και BIS – «Project Agorá»

H Moody's αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές σε Εθνική, Eurobank

«Πικρός» ο καφές: Νέο ράλι στις τιμές - Σε υψηλό από το 2011 η ποικιλία Arabica

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider