Κέρδη στη Wall μετά τις λιανικές πωλήσεις - Nέο ρεκόρ για S&P 500 πριν τη Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall μετά τις λιανικές πωλήσεις - Nέο ρεκόρ για S&P 500 πριν τη Fed
Ράλι 7% για την Intel, στο +5% η μετοχή της Αirbnb.

Tελευταία ενημέρωση 18:24

Nέο ιστορικό υψηλό «χτυπά» ενδοσυνεδριακά ο S&P 500 την Τρίτη, παίρνοντας την σκυτάλη από το χθεσινό ρεκόρ του Dow Jones με την Wall Street να «πρασινίζει» ενόψει της συνεδρίασης της Fed αύριο που θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής, με τους traders να προεξοφλούν σε μεγάλο βαθμό μία μείωση επιτοκίων, ενώ μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί το ύψος της περικοπής, μετά και τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Fed αναμένεται να προβεί στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της από τότε που εκκίνησε τον επιθετικό κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής τον Μάρτιο του 2022. Η αγορά εμφανίζεται διχασμένη σχετικά με το μέγεθος της πιθανής μείωσης, δίνοντας πιθανότητα 84% για ένα «ψαλίδισμα» κατά 25 μονάδες βάσης και 65% για μία πιο γενναία περικοπή ύψους 50 μονάδων βάσης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 41.712 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,40% στις 5.655 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,68% στις 17.713 μονάδες. Η αναρρίχηση του S&P 500 σε ρεκόρ όλων των εποχών έρχεται σε μια ιστορικά δύσκολη περίοδο για την αγορά. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας για τον δείκτη κατά τα τελευταία 10 χρόνια, με μέση μηνιαία πτώση 1,3%.

Στα ταμπλό, η μετοχή της Αirbnb εκτινάσσεται 4,75% ενώ η Microsoft σημειώνει άνοδο 1,2% μετά την αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 10,7% στα 83 σεντς ανά μετοχή. Η εταιρεία ενέκρινε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς ύψους 60 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, η Intel ήρθε σε συμφωνία με την Amazon Web Services για την κατασκευή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα η μετοχή της να επιδίδεται σε ράλι 7%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ σημείωσαν απροσδόκητη αλλά οριακή άνοδο τον Αύγουστο, χάρη κυρίως στις διαδικτυακές αγορές, με τα στοιχεία να δείχνουν σχετικά ανθεκτική ζήτηση των νοικοκυριών στα μέσα του τρίτου τριμήνου παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις και η αύξηση των μισθών δείχνουν σημάδια συγκράτησης. Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 0,1%, έναντι πρόβλεψης για μείωση κατά 0,3% και μετά από αύξηση κατά 1% τον Ιούλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο άνοδο τον Αύγουστο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στον κλάδο του αυτοκινήτου, με τον μεταποιητικό τομέα να μην δείχνει σθεναρά σημάδια ανάκαμψης. Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8% τον περασμένο μήνα, παρά τις προβλέψεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal για αύξηση 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TikTok: Αντισυνταγματικός ο νόμος που υποχρεώνει την ByteDance να πουλήσει την εφαρμογή στις ΗΠΑ

myTEKA: Η νέα εφαρμογή για άμεση πρόσβαση στον ατομικό λογαριασμό

Deutsche Bank: Οι 5 λόγοι για να είναι αισιόδοξες οι αγορές παρά την πρόσφατη αστάθεια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider