Κέρδη για τις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed - Σε υψηλό 12 ετών η Commerzbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed - Σε υψηλό 12 ετών η Commerzbank
Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, ανακάμπτοντας από την αρνητική συνεδρίαση στην αρχή της εβδομάδας, καθώς οι επερχόμενες συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας παρέμειναν στο επίκεντρο.

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, ανακάμπτοντας από την αρνητική συνεδρίαση στην αρχή της εβδομάδας, καθώς οι επερχόμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, και ειδικά της Federal Reserve, παρέμειναν στο επίκεντρο.

Σήμερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,42% στις 517,26 μονάδες, χάνοντας τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα. Οι τράπεζες σημείωσαν άνοδο 1% ενώ ο κλάδος του αυτοκινήτου ήταν 0,96% υψηλότερα. Ο Eurostoxx 50 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,67% στις 4.860 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,52% στις 18.730 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,51% στις 7.487 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κέρδισε 0,38% στις 8.309 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε στις 33.780 μονάδες με +0,63%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 πρόσθεσε 1,11% στις 11.709 μονάδες.

Η μετοχή της Commerzbank έφτασε ενδοσυνεδριακά σε υψηλό 12 ετών μετά τις αναφορές του Bloomberg ότι η UniCredit ζητά έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη δημιουργία μεριδίου 30% στην εταιρεία. Στο κλείσιμο η μετοχή υποχώρησε για να κλείσει σχεδόν flat.

Ο κλάδος του λιανεμπορίου σημείωσε κέρδη 2,8%, με τη βρετανική εταιρεία οικιακών βελτιώσεων Kingfisher να ηγείται του κλάδου και να σημειώνει άλμα πάνω από 10%, αφού αύξησε το κατώτερο όριο του εύρους των κερδών της λόγω των βελτιωμένων πωλήσεων.

Ο Matthew Donen, ανώτερος αναλυτής μετοχών στη Morningstar, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα καταδεικνύουν προσπάθειες της διοίκησης να διατηρήσει το «κόστος υπό έλεγχο» και σημείωσε ότι η ισχυρή απόδοση στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία βοήθησε να αντισταθμιστούν οι προκλήσεις στη Γαλλία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια αναδιάρθρωση.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκονται οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια την Τετάρτη. Τα στοιχήματα της αγοράς για μείωση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed αντί για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης που αναμενόταν προηγουμένως, έχουν εκτιναχθεί σε πάνω από 50% αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας ένα ασυνήθιστο επίπεδο αβεβαιότητας γύρω από την απόφαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Οι 5 λόγοι για να είναι αισιόδοξες οι αγορές παρά την πρόσφατη αστάθεια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider