Θετικά πρόσημα στη Wall Street - Σε νέο ρεκόρ στοχεύει ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στη Wall Street - Σε νέο ρεκόρ στοχεύει ο Dow
Συνεχίζουν ανοδικά οι δείκτες την εβδομάδα μετά την Fed.

Τελευταία ενημέρωση 22:10

Ανοδικά κινούνται την Δευτέρα οι δείκτες στην Wall Street μετά από μία εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για πρώτη φορά από το 2022 και οδήγησε σε νέο ρεκόρ τον Dow Jones.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 42.101 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 προσθέτει 0,22% και κινείται στις 5.714 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq με +0,14% ανέρχεται στις 17.974 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, δήλωσε την Δευτέρα ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι κοντά να επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα πληθωρισμού και ανεργίας. «Η πρόοδος στον πληθωρισμό και η "ψύξη" της αγοράς εργασίας εμφανίστηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόμουν στις αρχές του καλοκαιριού», αναφέρει ο Μπόστιτς στην ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει στο Ευρωπαϊκό Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό Κέντρο στο Λονδίνο.

«Αυτή τη στιγμή, οραματίζομαι την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής νωρίτερα από ό,τι πίστευα ότι θα ήταν σκόπιμο ακόμη και πριν από λίγους μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, «σωστή απόφαση» χαρακτήρισε την κίνηση της Fed να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, υπό το πρίσμα της αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού και του κινδύνου αύξησης της ανεργίας.

«Η ισορροπία των κινδύνων έχει μετατοπιστεί από τον υψηλό πληθωρισμό, προς την περαιτέρω εξασθένιση της αγοράς εργασίας, γεγονός που δικαιολογεί την περικοπή των ομοσπονδιακών κεφαλαίων», ανέφερε χαρακτηριστικά σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγο, Όσταν Γκούλσμπι, διαμήνυσε ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας μπορεί να επιδεινωθούν με πολύ ταχύτερο ρυθμό και να προλάβουν τις «ανακουφιστικές» μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. «Αυτό σημαίνει πιθανότατα πολλές ακόμη μειώσεις επιτοκίων κατά το επόμενο έτος», εξήγησε.

Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με κέρδη και για τους τρεις δείκτες με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο περίπου 1,3%, καταγράφοντας την πέμπτη θετική εβδομάδα στις τελευταίες έξι και ετήσια κέρδη άνω του 19%. Ο Dow και ο Nasdaq ενισχύθηκαν περίπου 1,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασκάρι (Fed): Η μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ήταν η «σωστή απόφαση»

Μπόστιτς: Επιστρέφει στην κανονικότητα η οικονομία - Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Fed

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider