«Βουτιά» άνω του 1% για την στερλίνα μετά τα σχόλια του διοικητή της BoE για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» άνω του 1% για την στερλίνα μετά τα σχόλια του διοικητή της BoE για τα επιτόκια
Στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες βρίσκεται την Πέμπτη η βρετανική λίρα.

Στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες βρίσκεται την Πέμπτη η βρετανική λίρα, καθώς οι αναφορές του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) σχετικά με τα επόμενα βήματα στη νομισματική της πολιτική έφεραν πιέσεις στην ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος με το δολάρια και το ευρώ.

Ειδικότερα, η ισοτιμία της λίρας με το δολάρια διαμορφώνεται στα 1,3109 δολάρια, με την στερλίνα να υποχωρεί άνω του 1% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Αντίστοιχες απώλειες καταγράφονται και στην ισοτιμία με το ευρώ που διαμορφώνεται στα 1,19 ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο Άντριου Μπέιλι, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας, μιλώντας στον Guardian, είχε αναφερθεί στα επόμενα βήματα της BoE σε σχέση με τα βασικά της επιτόκια, τονίζοντας πως «κάποια πιο θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια πιο επιθετική προσέγγιση για τη μείωση των επιτοκίων».

Ο Μπέιλι ανέφερε συγκεκριμένα πως η BOE θα μπορούσε να γίνει «λίγο πιο ακτιβιστική» στην προσέγγισή της για μειώσεις επιτοκίων, εάν οι εξελίξεις στον πληθωρισμό συνεχίσουν να είναι καλές, καθώς «οι πιέσεις για στις τιμές δεν ήταν τόσο επίμονες όσο πιστεύαμε προηγουμένως».

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο, η BoE διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια στο 5%, μετά από μία μείωση κατά 25 μονάδες βάσης τον Αύγουστο, ενώ η Κεντρική Τράπεζα εξέφρασε ανησυχίες για τον πληθωρισμό των υπηρεσιών και την αγορά εργασίας, παρά το γεγονός ότι ο μετρούμενος πληθωρισμός κυμαίνεται κοντά στο στόχο του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PMI Ευρωζώνης: Επέστρεψε σε τροχιά συρρίκνωσης η επιχειρηματική δραστηριότητα

Μπάφετ: Κοντά στο 10% έριξε το μερίδιό του στην BofA - Πούλησε μετοχές αξίας 338 εκατ. δολ.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider