Σε θετικό έδαφος η Wall Street - Κέρδη άνω του 1,4% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε θετικό έδαφος η Wall Street - Κέρδη άνω του 1,4% για τον Nasdaq
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,30%. Ο διευρυμένος S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,98%.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν οι δείκτες της Wall Street τη συνεδρίαση της Τρίτης μετά τις απώλειες που σημειώθηκαν στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 4%, ενώ οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,3% ή κατά 126 μονάδες στις 42.080 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,97% στις 5.751 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,45% στις 18.182 μονάδες.

Οι μετοχές της τεχνολογίας ενισχύθηκαν την Τρίτη, με την Nvidia και την Broadcom να κερδίζουν 4% και 3% αντίστοιχα. Η Meta Platforms, η Tesla και η Microsoft αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 1% η καθεμία, ενώ η Palo Alto Networks σημείωσε άνοδο 5%.

Ο νέος μήνας συναλλαγών ξεκίνησε με αρκετή μεταβλητότητα καθώς εντάθηκαν οι φόβοι για κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Επιβαρυντικά για την αγορά έχει λειτουργήσει και η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υπερβαίνει το 4%.

Με τους traders να αναμένουν να δουν αν το Ισραήλ θα αντεπιτεθεί τελικά στο Ιράν και ειδικά σε πετρελαϊκές υποδομές. οι τιμές του πετρελαίου πήραν αντίθετη κατεύθυνση σήμερα, χάνοντας περισσότερο από 4%. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Νοεμβρίου για το αμερικανικό WTI υποχώρησαν 4,63% ή 3,57 δολάρια, στα επίπεδα των 73,57 δολαρίων/βαρέλι. Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου, το οποίο έχασε 4,63% ή 3,75 δολάρια, κλείνοντας τις συναλλαγές στα 77,18 δολάρια/βαρέλι.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 11% τον Αύγουστο, αγγίζοντας χαμηλό πέντε μηνών, λόγω μειωμένων εισαγωγών πετρελαίου και νέων αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο μειώθηκε στα 70,4 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, από 78,9 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται πως η αγορά ανέκαμψε την περασμένη εβδομάδα, μετά από την καλύτερη από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ ο Dow κατάφερε να σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό κλεισίματος την Παρασκευή.

Πλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος μπαίνουν τα στοιχεία για τον ποληθωρισμό, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αναμένεται την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 4% εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα και τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Κοντά σε χαμηλό ενός μήνα οι τιμές του χρυσού

Boeing: Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους - Απεργούν εδώ και 25 ημέρες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider