Κοντά σε χαμηλό ενός μήνα οι τιμές του χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε χαμηλό ενός μήνα οι τιμές του χρυσού
Στην spot αγορά, ο χρυσός έκλεισε με απώλειες 1,15% στα 2.614,49 δολάρια/ουγγιά.

Πτώση πάνω από 1% σημείωσαν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη και βρίσκονται σε τροχιά για το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 1 - 1,5 μήνα, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ περιόρισαν τις προσδοκίες για μια μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed για τυχόν νέα σήματα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 2.635,40 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 1,1%. Στην spot αγορά, ο χρυσός κινείται με απώλειες 1,15% στα 2.614,49 δολάρια/ουγγιά.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, οι αγορές έχουν αλλάξει «ρότα» και, ενώ προεξοφλούσαν μια μείωση της τάξης των 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Νοέμβριο, μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση της περασμένης εβδομάδας τιμολογούν πλέον την πιθανότητα μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης στο 87%.

Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που αναμένονται την Τετάρτη, καθώς και στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τα αντίστοιχα για τις τιμές παραγωγού αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 4,1% στα 30,39 δολάρια/ουγγιά, όπως και η πλατίνα Ιανουαρίου που έχασε 2,3% στα 964,40 δολάρια/ουγγιά. Αντίστοιχα, το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,95% στα 1.016,50 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση περίπου 2,2% στα 4.4625 δολάρια/λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Η ΕΙΑ υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τις τιμές το 2025 - Πού τοποθετεί brent και WTI

Porsche: Ανακαλεί πάνω από 27,000 EV στις ΗΠΑ λόγω κινδύνου βραχυκυκλώματος της μπαταρίας

Boeing: Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους - Απεργούν εδώ και 25 ημέρες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider