Ασιατικά χρηματιστήρια: Σε υψηλό 3 μηνών ο Nikkei - Βουτιά 3% για Hang Seng

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασιατικά χρηματιστήρια: Σε υψηλό 3 μηνών ο Nikkei - Βουτιά 3% για Hang Seng
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κέρδισε 0,87%, ενώ ο  Topix σημείωσε άνοδο 1%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκε 0,79%.

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, έπειτα από τα χθεσινά ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500 στην Wall Street, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei 225 να σκαρφαλώνει σε υψηλό 3 μηνών και τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να σημειώνει μεγάλη πτώση.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τα οικονομικά στοιχεία από τη Νότια Κορέα, τα οποία έδειξαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 6,7 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο, από 3,7 δισ. δολάρια τον Αύγουστο.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 0,38%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης δεν σημείωσε μεγάλες μεταβολές

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωνε πτώση 0,5%, ανακάμπτοντας μετά από πτώση άνω του 1% νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 3,83%.

Τα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο απογοήτευσαν τους επενδυτές, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 2,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και τις εισαγωγές να αυξάνονται κατά 0,3%, αμφότερα χαμηλά κάτω από τις προβλέψεις.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κέρδισε 0,87%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 1% και ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκε 0,79%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider