UBS: Ισχυρή αύξηση κερδοφορίας των εταιρείων του S&P 500 στο Q3 - Στις 6.200 μονάδες ο στόχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Ισχυρή αύξηση κερδοφορίας των εταιρείων του S&P 500 στο Q3 - Στις 6.200 μονάδες ο στόχος
Αύξηση των κερδών ανά μετοχή (EPS) των εταιρειών του S&P 500 μεταξύ 5%-7% για το τρίτο τρίμηνο αναμένει η UBS.

Αύξηση των κερδών ανά μετοχή (EPS) των εταιρειών του S&P 500 μεταξύ 5%-7% για το τρίτο τρίμηνο αναμένει η UBS, σε σύγκριση με το 11% του δευτέρου τριμήνου λόγω των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου και βενζίνης.

Ωστόσο, η πρόβλεψη των αναλυτών για την αύξηση της κερδοφορίας για ολόκληρο το έτος στο 11% παραμένει αμετάβλητη και εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου θα επιβεβαιώσουν ότι η αύξηση της κερδοφορίας των big caps παραμένει ισχυρή σε ένα ανθεκτικό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Έτσι, ο επενδυτικός οίκος διατηρεί τη θετική του σύσταση για τις αμερικανικές μετοχές, στη βάση της υγιής οικονομικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κερδοφορίας, τον κύκλο χαλάρωσης της Fed και το story ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. Αν και οι αποτιμήσεις είναι κάπως υψηλές, θεωρούν ότι είναι απολύτως λογικές σε αυτό το ευνοϊκό περιβάλλον. Επιπλέον, οι αποτιμήσεις ήταν ιστορικά μια κακή πρόβλεψη των αποδόσεων κατά τους επόμενους 12 μήνες, επομένως δεν αναμένει ότι αυτό θα σηματοδοτούσε μια σημαντική επιβράδυνση στις αγορές βραχυπρόθεσμα.

Ο οίκος διατηρεί προς ώρας τον στόχο για τον S&P 500 στις 6.200 μονάδες έως τον Ιούνιο του 2025 και συνεχίζει να προτιμά τις μετοχές του AI και ποιοτικές μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης για τις Magnificent 7 αναμένεται να παραμείνουν υγιείς γύρω στο 20% από έτος σε έτος, καθώς πολλοί από αυτούς επωφελούνται από τη συνεχιζόμενες ισχυρές επενδύσεις και τη δημιουργία εσόδων από την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικό Νομοσχέδιο: Αφορολόγητο έως 300€ στα tips, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου κάθε χρόνο οι δηλώσεις

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από 1,15 ευρώ η τιμή εκκίνησης - Τι ισχύει στην Αττική, οι εκπτώσεις και το επίδομα θέρμανσης

Διασύνδεση Ελλάδα-Αίγυπτος: Τα επόμενα βήματα για «είσοδο» του ΑΔΜΗΕ – Πώς ωριμάζει το έργο

gazzetta
gazzetta reader insider insider