Wall Street: Στάση αναμονής με την προσοχή σε chip και Morgan Stanley

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Wall Street: Στάση αναμονής με την προσοχή σε chip και Morgan Stanley
Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες την Τετάρτη στην Wall Street, μετά από τη χθεσινή πτώση στις μετοχές τεχνολογίας και πετρελαίου

Τελευταία ενημέρωση: 18:52

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες την Τετάρτη στην Wall Street, μετά από τη χθεσινή πτώση στις μετοχές τεχνολογίας και πετρελαίου που παρέσυραν πτωτικά τους τρεις δείκτες. Oι επενδυτές να συνεχίζουν να επεξεργάζονται τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνουν οι τράπεζες, με την Morgan Stanley να βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο, ενώ ευελπιστούν πως ίσως επιστρέψουν τα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,47% στις 42.939 μονάδες ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται 0,10% στις 5.821 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 0,14% στις 18.290 μονάδες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση Dow Jones και S&P 500 υποχώρησαν από τα πρόσφατα ρεκόρ της Τρίτης, σημειώνοντας πτώση 0,75% και 0,76%, αντίστοιχα. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,01%, αλλά απέχει λιγότερο από 2% από το δικό του υψηλό ρεκόρ. Οι μετοχές της τεχνολογίας –ιδιαίτερα οι ημιαγωγοί– αποτέλεσαν βαρίδι για τον S&P 500 και τον Nasdaq. Ειδικά ο τεχνολογικός τομέας υποχώρησε 1,8% μετά τις απώλειες 4% που σημείωσε η Nvidia μετά την είδηση πως αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν συζήτησαν τον περιορισμό πωλήσεων προηγμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης από την Nvidia και άλλες αμερικανικές εταιρείες σε συγκεκριμένες χώρες. Σήμερα ενισχύεται 0,31%.

Συνεχίζει καθοδικά με απώλειες σχεδόν 6% η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ολλανδική ASML Holding, διευρύνοντας τη χθεσινή βουτιά 16%. Η εταιρεία κατασκευής chip υποβάθμισε το guidance για τις συνολικές πωλήσεις του 2025, ανακοινώνοντας πως αναμένει να κυμανθούν μεταξύ 30 δισ. και 35 δισ. ευρώ σε σύγκριση με έως 40 δισ. ευρώ που είχε αναφέρει προηγουμένως.

Η Intel υποχωρεί 3,77% αφού η Ένωση Κυβερνοασφάλειας της Κίνας ανακοίνωσε πως τα προϊόντα του τεχνολογικού κολοσσού που πωλούνται στην Κίνα θα πρέπει να υπόκεινται σε έλεγχο ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ «βλάπτει σε σταθερή βάση» την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας.

Η μετοχή της Morgan Stanley σημειώνει άνοδο σχεδόν 7,5%, μετά την ανακοίνωση ισχυρών επιδόσεων για το τρίτο τρίμηνο. Ειδικότερα, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός κατέγραψε έσοδα 15,38 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο έναντι πρόβλεψης για 14,41 δισ. δολ, ενώ ανακοίνωσε κέρδη 1,88 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών για 1,58 δολ/μτχ. Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική της Morgan Stanley αυξήθηκαν κατά 56% το τρίτο τρίμηνο.

Άλμα σχεδόν 11% σημειώνει η μετοχή της United Airlines αφού ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων την Τρίτη, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις προβλέψεις κερδοφορίας της για το τρέχον τρίμηνο. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινάει επαναγορά μετοχών ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, η πρώτη της μετά την πανδημία.

Ο Bryn Talkington, διευθύνων σύμβουλος της Requisite Capital Management, δήλωσε στο CNBC ότι η χρηματιστηριακή αγορά πιθανότατα θα είναι ασταθής τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να κινηθούν ανάμεσα στην εορταστική περίοδο και τις αμερικανικές εκλογές.

«Μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές και να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε το αδιέξοδο, νομίζω ότι σε επίπεδα πρωτοσέλιδου δεν θα συμβούν πολλά, ωστόσο κάτω από την επιφάνεια θα δούμε ποιοι είναι οι έχοντες και οι μη έχοντες», είπε.

Οι αναφορές κερδών αυτή την εβδομάδα ήταν μοιρασμένες, με τις ισχυρές αναφορές από τις μεγάλες τράπεζες να αντισταθμίζονται κάπως από τις αδύναμες προοπτικές από εταιρείες όπως η United Health Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider