Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Άλμα άνω του 30% εντός του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Άλμα άνω του 30% εντός του 2024
Ο χρυσός στην αγορά σποτ κέρδισε 0,75% στα 2.693,29 δολάρια η ουγγιά - Στα 2.708,08 δολάρια τα αμερικανικά futures.

Φρέσκο ιστορικό υψηλό πέτυχε την Πέμπτη ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στην «αγκαλιά» του ασφαλούς καταφυγίου εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, οι διεθνείς μειώσεις επιτοκίων συμβάλλουν στην διατήρηση των τιμών του πολύτιμου μετάλλου σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός στην αγορά σποτ κέρδισε 0,75% στα 2.693,29 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά futures ενισχύθηκαν 0,65% στα 2.708,08 δολάρια η ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άλμα άνω του 30% φέτος, λόγω των προοπτικών περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες διεθνώς, προεξέχουσας της Fed εν μέσω των γενικευμένων γεωπολιτικών κινδύνων ανάφλεξης.

Οι τιμές του χρυσού αναμένεται να ανέλθουν στα 2.941 δολάρια ανά ουγγιά μέσα στους επόμενους 12 μήνες, προέβλεψαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι εκπρόσωποι της ετήσιας συνάντησης της London Bullion Market Association. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του επόμενου έτους, οι αναλυτές διαβλέπουν άλμα περίπου 10% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Πέρα από τις ανησυχίες στη Μέση Ανατολή, πλησιάζουν και οι εκλογές στις ΗΠΑ, οι οποίες φαίνονται πολύ αμφίρροπες. Και αυτό δημιουργεί ένα σωρό ανασφάλειες, και ο χρυσός είναι συχνά το μέρος στο οποίο κατευθύνεται κανείς σε περιόδους αβεβαιότητας», τονίζει ο Νίτες Σαχ, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στη WisdomTree.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» από Γκεοργκίεβα για την παγκόσμια οικονομία: Αιχμή το χρέος - Οι απειλές

Συνέχεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στη διεθνή τάση

Κέρδη στις ευρωαγορές έφεραν ΕΚΤ και Λαγκάρντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider