Τέλος στο καρέ πτωτικών συνεδριάσεων για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέλος στο καρέ πτωτικών συνεδριάσεων για το πετρέλαιο
Επέστρεψε στα κέρδη ο «μαύρος χρυσός», ξορκίζοντας το «κόκκινο 4 στα 4».

Επέστρεψε στα κέρδη το πετρέλαιο, ξορκίζοντας το «κόκκινο 4 στα 4» καθώς οι φόβοι για νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο του ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ αναζωπυρώθηκαν. Αν και το Τελ Αβίβ δεν έχει πραγματοποιήσει τα αντίποινά του εναντίον του Ιράν μέχρι στιγμής, η κατάσταση «θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή», δήλωσε o Aντίτγια Σαρασουάτ, διευθυντής έρευνας στη Rystad Energy.

«Σε ένα γενικευμένο σενάριο περιφερειακού πολέμου, η σύγκρουση του Ιράν και του Ισραήλ θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά τις εξαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου, οδηγώντας σε καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά έργα αλλά και σε διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα» έσπευσε να συμπληρώσει χαρακτηριστικά.

Υπό αυτό το πρίσμα, το West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου άγγιξε τα 70,67 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 0,4%, ενώ στο 2024, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ μετρά απώλειες 1%. Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,31% στα 74,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ εντός του τρέχοντος έτους, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς υποχωρεί άνω του 3%.

Η βενζίνη παράδοσης Νοεμβρίου κατέγραψε άνοδο 0,32% στα 2,0468 δολάρια ανά γαλόνι, με την πτώση της σε επίπεδα έτους να ανέρχεται σε σχεδόν 3%. Το φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε 0,84% στα 2,347 δολάρια δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ σε ετήσια βάση διολισθαίνει 7%.

Μια ισραηλινή επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν θα μπορούσε να αποσύρει από την διεθνή κυκλοφορία 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με το ΜarketWatch ενώ ένας γενικευμένος πόλεμος θα οδηγούσε την Τεχεράνη να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, με αποτέλεσμα να χαθούν 12 εκατ. βαρέλια από «μαύρο χρυσό» καθημερινά, οδηγώντας σε νέο ράλι τιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Άλμα άνω του 30% εντός του 2024

Κέρδη στις ευρωαγορές έφεραν ΕΚΤ και Λαγκάρντ

Συνέχεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στη διεθνή τάση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider