Επεκτείνεται το πτωτικό σερί στην Wall Street - Στο -1,6% ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επεκτείνεται το πτωτικό σερί στην Wall Street - Στο -1,6% ο Nasdaq
«Βουτιά» 4% για την McDonald's μετά τα κρούσματα δηλητηριάσεων. Στο -2% Apple και Nvidia.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την αύξηση των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα να πληγώνει ξανά την αγορά, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των κολοσσών της οικονομίας για τις επιδόσεις τους στο γ' τρίμηνο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 409 μονάδων ή 0,96% στις 42.514 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 0,92% στις 5.797 μονάδες. Χειρότερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να κλείνει στις 18.276 μονάδες, χαμηλότερα κατά 1,6%.

Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική ημέρα απωλειών για τους Dow Jones και S&P 500 και την χειρότερη ημέρα του βιομηχανικού δείκτη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, την στιγμή που η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε προσωρινά στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Ιουλίου (4,26%) πριν υποχωρήσει κοντά στο 4,23%, καθώς η αγορά προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα που έρχονται από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναφορικά με τις επόμενες μειώσεις στα επιτόκια. Η απόδοση του 2ετούς επίσης ενισχύθηκε ως το 4,07%, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες άνω του 2% σημείωσαν οι μετοχές των Apple και Nvidia, ενώ οι Meta, Netflix και Amazon υποχώρησαν περισσότερο από 1%, ωθώντας χαμηλότερα τον τεχνολογικό δείκτη.

Πτώση σχεδόν 4% κατέγραψε και η μετοχή της McDonald’s μετά τα κρούσματα δηλητηρίασης που παρουσίασαν πελάτες της αλυσίδας fast food μετά την κατανάλωση burger Quarter Pounder, τα οποία κόστισαν τη ζωή τουλάχιστον ενός καταναλωτή και οδήγησαν ακόμα 10 σε νοσηλεία σε νοσοκομείο. Χθες, η μετοχή της αλυσίδας υποχώρησε περισσότερο από 9%.

Στα μάκρο, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ διολίσθησαν κατά 1% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο στα 3,84 εκατ., στην χαμηλότερη μέτρηση από τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Οι πωλήσεις ήταν 3,5% χαμηλότερες από τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ μειώθηκαν σε τρεις στις τέσσερις περιφέρειες των ΗΠΑ, με μόνο τη Δυτική περιοχή να σημειώνει άνοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Ζημίες 6,2 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο - Οι μεγαλύτερες από το 2020 και την πανδημία

Hilton: Υποχωρεί η μετοχή μετά τα μέτρια αποτελέσματα και τη μείωση του guidance

«Ένιωθα σαν αποσκευή»: Πρόστιμο 50 εκατ. στην American Airlines για παραβίαση δικαιωμάτων επιβατών με αναπηρία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider