Χρηματιστήριο: Η Alpha Bank τράβηξε το κάρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Η Alpha Bank τράβηξε το κάρο

Η αναφορά του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα για το προσεχές Eurogroup στις Βρυξέλλες στις 20 Φεβρουαρίου, δεν θορύβησε τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, οι οποίοι προχώρησαν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Ομοίως, δεν επηρέασε τους επενδυτές η ανάλυση της Goldman Sachs ότι η παρατεταμένη κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων ενδέχεται για μία ακόμα φορά να διακόψει την ακόμα εύθραυστη ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών.

Η αναφορά της επενδυτικής τράπεζας ότι οι τραπεζικές μετοχές εμφανίζουν υποχώρηση της τάξης του 20% το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται πλέον από 17 έως και 42% χαμηλότερα από τις τιμές στις οποίες έγινε η ανακεφαλαιοποίησή τους στα τέλη του 2015 ερμηνεύθηκε ως επενδυτική σύσταση, προσελκύοντας επενδύτες. Πολλοί εξ αυτών προσέτρεξαν να τοποθετηθούν στην μετοχή της Alpha Bank (+3,55%), για την οποία η GS έδωσε σύσταση αγοράς.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 633,32 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,66%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 42,9 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 77,5 εκατ. μετοχές. Ανοδικά 69 κινήθηκαν μετοχές, 34 πτωτικά και 139 παρέμειναν σταθερές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές κρατούν μικρό καλάθι για την άνοδο της αγοράς λέγοντας πως αυτή δεν δικαιολογείται από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Οι ίδιοι θεωρούν κομβική τη διατήρηση των 630 μονάδων και υπογραμμίζουν πως δεν θα πρέπει σε περίπτωση διόρθωσης να χαθούν οι 600 μονάδες.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (34,9 εκατ. τεμάχια) και Πειραιώς (26,6 εκατ. τεμάχια).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (8,8 εκατ. ευρώ) και Εθνικής (8 εκατ. ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,47%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,55%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδη +29,85%, Αλουμύλ +15,92% και Ιντρακόμ +12,58%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Σέντρικ -9,52%, ΕΛΓΕΚΑ -9,49% και Επίλεκτος -8,81%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider