Έχασε 7.000 δολάρια σε μια μέρα το bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έχασε 7.000 δολάρια σε μια μέρα το bitcoin

Βουτιά που έφτασε και το 21% σημειώνει την Παρασκευή το bitcoin, επεκτείνοντας τις απώλειες από τα υψηλά αυτού του μήνα κοντά στο 40%, καθώς ένα κύμα πωλήσεων χτύπησε τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε έως και 12.191,80 δολάρια πριν ισορροπήσει στα 12.974,50. Παρά την πτώση 38% που σημειώνει από τα υψηλά των 19.511 δολαρίων η τιμή του bitcoin παραμένει 1.100% πάνω φέτος.

Την πορεία του bitcoin ακολούθησαν και άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το ethereum που έχασε 26% τις τελευταίες 24ώρες, σύμφωνα με το coinmarketcap.com.

H πτώση έρχεται την ίδια στιγμή που κυριαρχεί μια μανία στις αγορές για οτιδήποτε έχει να κάνει με κρυπτονόμισμα παρά τις αντιδράσεις διαφόρων αξιωματούχων. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι το bitcoin δεν λειτουργεί όπως ένα κανονικό μέσο πληρωμής και χρησιμοποιείται μόνο για κερδοσκοπία.

Και όμως τα κρυπτονομίσματα πλέον προσελκύουν και θεσμικούς επενδυτές. Ο όμιλος της Goldman Sachs δημιουργεί γραφείο για επενδύσεις στην αγορά του bitcoin σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider