Παράσταση νίκης από το νέο Audi Q3

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράσταση νίκης από το νέο Audi Q3
To Αudi Q3 δεύτερης γενιάς επιβεβαιώνει τον premium χαρακτήρα του και εντυπωσιάζει με τεχνολογίες αιχμής, κορυφαία ποιότητα και απαράμιλλη οδηγική αίσθηση.

Νεανικό, αλλά ώριμο και πιο ολοκληρωμένο από ποτέ κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά το νέο Audi Q3. Το γερμανικό SUV επιβεβαιώνει στην πράξη το σλόγκαν της Audi «Προβάδισμα Μέσω Τεχνολογίας» (Vorsprung durch Technik) προσφέροντας καινοτόμα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, ψηφιακό κόκπιτ και ένα προηγμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης. Ταυτόχρονα μπορεί να εφοδιαστεί με το σύστημα 4Χ4 quattro, που αναβαθμίζει τα επίπεδα ασφάλειας σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και διευκολύνει τις αποδράσεις εκτός δρόμου, ενώ κορυφαίου επιπέδου είναι η ευρυχωρία και η λειτουργικότητα.

Με τεχνολογίες αιχμής το νέο Audi Q3

Το Audi Q3 δεύτερης γενιάς παραμένει – όπως ο προκάτοχός του - ένα κορυφαίο αυτοκίνητο, όσον αφορά στην άνεση οδήγησης, απέκτησε όμως ταυτόχρονα και πιο πολλά σπορ γονίδια. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει το οκτάγωνο πλαίσιο Singleframe της δυναμικής μάσκας με τους στενόμακρους προβολείς LED ή Matrix LED κατευθυνόμενης φωτεινής δέσμης, ανάλογα με την έκδοση. Οι διαστάσεις του το κατατάσσουν στα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας του, με το μήκος να φτάνει πλέον τα 4.485 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.856 χιλιοστά και το ύψος τα 1.585 χιλιοστά, ενώ μία πιο δυναμική νότα χαρίζει το χαμήλωμα του πεντάθυρου αμαξώματος κατά 5 χιλιοστά.

Ψηφιακές οθόνες δίνουν τον τόνο στο κόκπιτ

Η θέση πίσω από το τιμόνι έχει γίνει πιο οδηγοκεντρική και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες φροντίζουν για άπλετη ορατότητα προς όλες τις διευθύνσεις. Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, δημιούργησε συνθήκες ακόμη μεγαλύτερης ευρυχωρίας στο φινετσάτο σαλόνι με τα ποιοτικά υλικά, κάτι που ισχύει και για τον χώρο αποσκευών με 530 ή 675 λίτρα όγκο, ο οποίος μπορεί να φτάσει έως τα 1.525 λίτρα με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων. Η φόρτωση διευκολύνεται από το χαμηλό -και ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα κατώφλι-, αλλά και από την πέμπτη πόρτα του χώρου αποσκευών, που λειτουργεί ηλεκτρομηχανικά και ανοίγει ή κλείνει με μία κίνηση του ποδιού.

Το δυναμικό αμάξωμα διαθέτει αυξημένες διαστάσεις

Το κόκπιτ εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την κορυφαία τεχνογνωσία της Audi, τα όργανά του είναι ψηφιακά, προβλέπονται διάφορες οθόνες ανάλογα με την έκδοση, όπως επίσης κορυφαία επίπεδα συνδεσιμότητας. Στη βασική εκδοχή MMI radio προβλέπεται οθόνη 10,25 έως 12,5 ιντσών με διαχείριση από το πολυλειτουργικό τιμόνι, ενώ στην αναβαθμισμένη MMI radio plus προστίθεται άλλη μία οθόνη 8,8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, η οποία αναβαθμίζεται στις 10,1 ίντσες στις κορυφαίες εκδόσεις.

Γενικότερα, ο εξοπλισμός του νέου Audi Q3 μπορεί να χαρακτηριστεί δικαιολογημένα υπερπλήρης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα αυτόματης στάθμευσης park assist, σύστημα πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης (Audi pre sense front safety system), σύστημα ελέγχου διασταύρωσης (cross traffic assist), αλλά και ενεργητικό cruise control με δυνατότητα ενσωμάτωσης σημαντικών λειτουργιών, όπως της διατήρησης εντός των ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας (active lane assist), κλπ.

Oι τιμές του Audi Q3 δεύτερης γενιάς ξεκινούν από 32.900 ευρώ

Το Audi Q3 δεύτερης γενιάς διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαίου, όπως επίσης σε εμπροσθοκίνητες ή τετρακίνητες εκδοχές Quattro. Η απόδοση των κινητήρων κυμαίνεται μεταξύ 150 και 230 ίππων, ενώ προβλέπεται είτε μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε αυτόματο επτά σχέσεων τύπου S tronic. Oι τιμές ξεκινούν από 32.900 ευρώ για την έκδοση 35 TFSI με κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων και 150 ίππων και θεωρούνται λογικές με βάση τη συνολική εικόνα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νέου Audi Q3.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider