Παρελθόν από την προεδρία της Nissan αποτελεί ο Carlos Ghosn

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρελθόν από την προεδρία της Nissan αποτελεί ο Carlos Ghosn
Ακλόνητη η συμμαχία με τη Renault, επιμένει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Παρελθόν από την προεδρία της Nissan αποτελεί ο Carlos Ghosn σε μια προσπάθεια της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη σύλληψή του στο Τόκιο τη Δευτέρα.

Ο Ιαπωνικός γίγαντας της αυτοκίνησης έσπευσε να καθησυχάσει τους επενδυτές, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι η συμμαχία με τον μεγαλύτερο μέτοχό της, τη Renault, παραμένει ακλόνητη.

Η απομάκρυνση του Ghosn ακολούθησε τις έρευνες από τη Nissan και τις ιαπωνικές αρχές για οικονομικές ατασθαλίες από τον πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τον διευθύνων σύμβουλο, Χιρότο Σαικάβα, να παρουσιάζεται ως η κινητήρια δύναμη πίσω από τη συγκεκριμένη έρευνα.

Πριν από την αιφνιδιαστική σύλληψη του στο Τόκιο τη Δευτέρα, ο Ghosn προωθούσε μια πλήρη συγχώνευση της Nissan με τη Renault, στην οποία είναι επίσης επικεφαλής ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισε την αντίδραση του Σαικάβα, που στο παρελθόν ο Γκοσν παρουσίαζε ως τον προστατευόμενό του.

Ο Ghosn αναμένεται να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς η πλήρης απομάκρυνσή του από το ΔΣ απαιτεί την ψήφο των μετόχων. Η Nissan δεν αναμένεται να ορίσει προσωρινό πρόεδρο και οι τρεις ανεξάρτητοι διευθυντές της αναμένεται να ορίσουν αργότερα έναν υποψήφιο για τη θέση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider