Πράσινο φως και πάλι για τα αυτόνομα οχήματα της Uber

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πράσινο φως και πάλι για τα αυτόνομα οχήματα της Uber
H Uber έλαβε την άδεια, να συνεχίσει πάλι τις δοκιμές της με ρομποτικά οχήματα στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ μετά από 9 μήνες διακοπής λόγω ενός θανατηφόρου δυστυχήματος.

H Uber επιτρέπεται να συνεχίσει τις δοκιμές ρομποτικών οχημάτων στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ μετά το θανατηφόρο δυστύχημα του περασμένου Μαρτίου, στο οποίο έχασε τη ζωή της μία πεζή, όταν τη χτύπησε ένα τέτοιο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό. Από τότε είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων χωρίς οδηγό στο Πίτσμπουργκ, όμως η Uber ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία συγκοινωνιών της αμερικανικής πολιτείας της Πενσιλβάνια να αρθεί η συγκεκριμένη απαγόρευση. Το αίτημα έγινε τελικά δεκτό, αν και η νέα άδεια έχει ισχύ μόνον για ένα έτος.

Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται στην αμερικανική εταιρεία να δοκιμάζει τα ρομποτικά της οχήματα στην περιοχή του Πίτσμπουργκ με τον όρο, να βρίσκεται μέσα σε καθένα από αυτά τουλάχιστον ένα άτομο. Αν σχεδιάζεται μάλιστα, να αναπτύξει το όχημα ταχύτητες άνω των 40 χλμ./ώρα, τότε πρέπει να υπάρχουν μέσα σε αυτό τουλάχιστον δύο επιβάτες. Επίσης, τα συγκεκριμένα άτομα θα πρέπει να είναι καλύτερα εκπαιδευμένα σε σχέση με το παρελθόν και το όχημα οφείλει να διαθέτει σύστημα αυτόματης πέδησης, που παρεμβαίνει από μόνο του και φρενάρει, όταν δεν αντιδρά έγκαιρα ο οδηγός.

Εκπρόσωπος της Uber επιβεβαίωσε την επίσημη άδεια των αμερικανικών Αρχών, δεν ανακοίνωσε όμως, πότε ακριβώς προβλέπεται, να ξεκινήσουν και πάλι οι δοκιμές. Να σημειωθεί, ότι η Uber χρησιμοποιεί από τον Ιούλιο τον στόλο των ρομποτικών της οχημάτων στο Πίτσμπουργκ, αν και με κανονικούς οδηγούς στο τιμόνι τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider