Audi e-tron: Έκλεψε την παράσταση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Audi e-tron: Έκλεψε την παράσταση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός
Ένας στόλος από πενήντα Audi e-tron που κινούνται από «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια έδειξαν το «μέλλον» στο Νταβός.

Η Audi πρωταγωνίστησε στο 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, το οποίο φέτος είχε ως βασικό θέμα τη βιώσιμη κινητικότητα. Η premium μάρκα από το Ingolstadt, αποκλειστικός συνεργάτης του Φόρουμ από το 1987, παραχώρησε ένα στόλο από πενήντα Audi e-tron για τις ανάγκες του ετήσιου συνέδριου. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια. Το e-tron αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της Audi, με τις παραγγελίες του να έχουν ξεπεράσει τις 20.000, πριν καν το μοντέλο εμφανιστεί στους εκθεσιακούς χώρους της Ευρώπης.

Audi E-Tron Davos

Τρία κινητά κοντέινερ φόρτισης της Audi, με συνολική ισχύ 700 kW και χωρητικότητα 1,14 MWh, εξασφάλισαν την ταχυφόρτιση με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Μέσα από αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα, η εταιρεία δοκιμάζει την επαναχρησιμοποίηση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ακόμη και μετά την λήξη ημερομηνίας χρήσης τους στα αυτοκίνητα, οι μπαταρίες υψηλής τάσης εξακολουθούν να είναι κατάλληλες για διάφορες εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία παρουσιάζει τα κοντέινερ ενέργειας σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ παράλληλα συμπληρώνει τις απαιτήσεις των τοπικών υποδομών φόρτισης.

Audi E-Tron Davos

Με το συγκεκριμένο ερευνητικό πρότζεκτ, η Audi επιβεβαιώνει την δέσμευση της στις αξίες της Παγκόσμιας Συμμαχίας Συσσωρευτών (Global Battery Alliance) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Η συμμαχία αποτελείται από εταίρους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από το γενικότερο δίκτυο τροφοδοσίας μπαταριών και αποσκοπεί στην εξασφάλιση κοινωνικής και οικολογικής βιωσιμότητας σχετικά με τις πρώτες ύλες. Για το σκοπό αυτό, η Global Battery Alliance ασχολείται με τις συνθήκες για την εξαγωγή πρώτων υλών, την βιώσιμη ανακύκλωση και τις καινοτομίες που προωθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας της μπαταρίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider