Γαλλία: Σχεδόν 50 άνθρωποι επαναπατρίζονται από τον Λίβανο με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Σχεδόν 50 άνθρωποι επαναπατρίζονται από τον Λίβανο με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος
Οι επιβάτες είναι ως επί το πλείστον ευάλωτα άτομα που δεν είχαν καταφέρει να βρουν αεροπορικό εισιτήριο για να φύγουν από τη χώρα.

Η Γαλλία διέθεσε ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Α400Μ για τον επαναπατρισμό από τον Λίβανο σχεδόν πενήντα ανθρώπων που ήθελαν να φύγουν από τη χώρα και αναμένονται απόψε στο Παρίσι, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τρείς καλά ενημερωμένες πηγές.

Σύμφωνα με μια από τις πηγές αυτές που πρόσκεινται στις γαλλικές αρχές, οι επιβάτες είναι ως επί το πλείστον ευάλωτα άτομα που δεν είχαν καταφέρει να βρουν αεροπορικό εισιτήριο για να φύγουν από τη χώρα.

Οι πηγές αυτές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που αποκάλυψε νωρίτερα διαδικτυακά η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimanche.

Η Γαλλία είχε κάνει κράτηση μερικών εκατοντάδων θέσεων την περασμένη εβδομάδα σε εμπορικές πτήσεις για τους πολίτες της που είναι άρρωστοι, για ηλικιωμένους και ανθρώπους που βρίσκονταν απομονωμένοι. Εκτιμάται ότι 24.000 είναι κάτοχοι γαλλικών διαβατηρίων, οι οποίοι κυρίως έχουν δύο εθνικότητες.

Παράλληλα, «σήμερα, γαλλο-καταριανή ανθρωπιστική πτήση θα προσγειωθεί στη Βηρυτό», ανακοίνωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό, χωρίς να διευκρινίσει τι θα περιλαμβάνει το φορτίο του αεροσκάφους.

Το Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι έχει διευρύνει τη χερσαία επιχείρησή του, την οποία εξαπέλυσε στα τέλη Σεπτεμβρίου κατά της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, μετά την ανάπτυξη πρόσθετων στρατευμάτων του στην περιοχή και μετά την έκκληση προς τους κατοίκους να αποφύγουν την παράκτια ζώνη.

Ταυτόχρονα, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα στον νότιο και τον ανατολικό Λίβανο, καθώς και στο νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών σε στρατιωτικές θέσεις καθώς και στην πόλη της Χάιφας, στο βόρειο Ισραήλ. Σχεδόν 85 βλήματα εκτοξεύθηκαν σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίζονται.

Από τον Οκτώβριο του 2023, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι στον Λίβανο έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων περισσότεροι από 1.110 μετά την 23η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων στοιχείων. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Οι εισαγγελείς 14 πολιτειών προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά του TikTok

Η Βρετανία επιβάλλει κυρώσεις σε ρωσικά στρατεύματα για χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία

Στο «φως» απόρρητες συνομιλίες Μπάιντεν με Νετανιάχου: «Μπίμπι, δεν έχεις στρατηγική»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider