Τέλος και από τη Στουτγκάρδη τα παλαιά diesel οχήματα!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος και από τη Στουτγκάρδη τα παλαιά diesel οχήματα!
Ακόμη μία γερμανική πόλη προστίθεται στη λίστα όσων έχουν απαγορεύσει την κίνηση diesel αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 4 και κάτω.

Η Στουτγκάρδη αποτελεί την έδρα εταιρειών όπως η Mercedes-Benz, η Porsche και Bosch, οπότε η απόφαση της να θέσει απαγορευτικό στην κυκλοφορία των οχημάτων με diesel κινητήρες Euro 4 ή παλαιότερους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην πόλη, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, πιθανόν να υπάρξουν και κάποιες εξαιρέσεις οι οποίες θα εξεταστούν μεμονωμένα, ωστόσο οι τοπικές Αρχές δεν αποκλείουν η εν λόγω απαγόρευση να τεθεί σε ισχύ από το 2020 και για οχήματα diesel τεχνολογίας Euro 5, εφόσον δεν βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στην γερμανική πόλη.

Η πόλη της Στουτγκάρδης όμως δεν μένει μόνο στην απαγόρευση των παλαιών diesel οχημάτων, καθώς αναμένεται να λάβει και άλλα μέτρα, μεταξύ άλλων την αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών με την απαραίτητη επέκταση τους, την αύξηση των μετακινήσεων με ηλεκτρικά οχήματα και οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει μείωση ρύπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider